Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
13.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 17. 5. 2013, 13.30

8 let, 1 mesec

Eskobars: Želimo razbiti tabu odvisnosti od drog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska skupina Eskobars je v okviru svoje miniturneje nastopila na Metelkovi ulici, kjer je vsem, ki so odvisni od prepovedanih substanc, priredila majhen in brezplačen koncert.

Skupina Eskobars si prizadeva, da bi slovenski množici predstavila problem prepovedanih substanc in njihove moči, ki ljudi lahko popelje v propad. Skupina se je tudi sama spopadla s to težavo, saj je imel Bogdan Sojič, bobnar skupine, dolga leta težave s trdimi drogami, a se je odločil za zdravljenje, ki je bilo uspešno.

Prav zaradi Bogdanovih težav se je skupina odločila, da bodo aprila in maja organizirali miniturnejo. Dva meseca so igrali v različnih komunah po Sloveniji, kjer so nekdanjim odvisnikom predstavljali svojo glasbo. Za zadnji koncert pa so se odločili, da ga bodo priredili na Metelkovi ulici, kjer so za zdravljenje želeli spodbuditi vse, ki se še niso rešili iz vajeti trdih drog.

Koncerta se je udeležilo približno 15 ljudi, ki so poleg poslušanja glasbe z veseljem poklepetali s skupino o svojih težavah in jih povprašali o njihovem delu, njihovih pesmih.

Člani skupine, predvsem pa Bogdan, so veseli nad odzivom tako drugod kot v Ljubljani: "Odziv je bil zelo dober in videlo se je, da so bili zelo hvaležni za naš nastop. Najbolj sem bil vesel, ko je nek fant prišel do mene in se mi zahvalil za predstavo ter mi rekel, da je to bilo za njih, kot da bi bili na štadionu. Ker so njihovi urniki precej strogi, je bil koncert za njih res prijetno presenečenje. Presenečen pa sem bil tudi nad odzivom tukaj, na ulici, saj so vsi vedeli, kdo smo in kaj delamo."

Spodbujajo jih, da se razkrijejo in poiščejo pomoč Bogdan poudarja, da je v Sloveniji težava to, da je tema o trdih drogah še vedno tabu. Pravi, da bi rad videl, da se vsi, ki imajo težave, razkrijejo in poiščejo pomoč: "Z našo turnejo hočemo ljudem povedati, da naj jih ne bo sram, naj povedo: 'Džanki sem', in naj poiščejo pomoč. Zato to danes delamo in želimo razbiti tabu o tem."

Ne spreglejte