Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2009,
9.48

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 20. 8. 2009, 9.48

8 let, 3 mesece

Fotoreportaža: Elvis Jackson v Bolgariji in Romuniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Akcija našega premiernega ska punk benda se nadaljuje. Tudi na velikih nastopih v Bolgariji in Romuniji so se Jacksoni izvrstno odrezali.

Elvis Jackson nadaljujejo z uspešnimi koncerti po Evropi. Ponovno so navdušili v Bolgariji in Romuniji, kjer so v okviru jugovzhodne evropske turneje že nastopali v marcu in aprilu. Na dolgo pot so se tokrat odpravili polni negotovosti z novim basistom Andražem, ki začasno menja basista Slavca, ki okreva po operaciji. Andraž Kožar –Stockson iz skupine Corkscrew se je izkazal za velikega profesionalca, saj je v manj kot tednu dni osvojil repertoar Elvisov. Z energičnim in zabavnim nastopom so Elvis Jackson tudi na teh dveh koncertih pokazali, da pozitivne reakcije na prejšnjih koncertih niso bile naključje.

Na največjem bolgarskem poletnem festivalu Spirit Of Burgas, ki je potekal na peščeni plaži, so Elvis Jackson totalno razgreli množico. Andraž je preizkušnjo odlično prestal in fantje so ga v znak zahvale takoj preimenovali v Andraža Jacksona. Vrhunec večera je bil seveda nastop skupine Faith No More, ki si ga je ogledalo več kot 20.000 ljudi. Jacksoni so bili tudi zelo veseli ponovnega srečanja z basistom Faith No More in producentom njihovega albuma Against The Gravity Billyjem Gouldom.

Naslednji dan so imeli Faith No More v Bukarešti enega izmed redkih samostojnih nastopov, saj preko poletja nastopajo v glavnem na festivalih. Elvis Jackson so v popolnosti upravičili vlogo predskupine in tudi v Romuniji popolnoma razgreli občinstvo. Ne samo, da so na noge dvignili zbrano občinstvo, ampak so navdušili tudi člane skupine Faith No More, ki so si ogledali celoten nastop naših dobro razpoloženih ska punk rokerjev. Elvis Jackson so brez težav zasenčili obe predskupini, lokalno Luno Amaro in skopske Superhikse. Sokija, bobnarja Elvisov, je bobnar Mike Bordin, legenda, ki poleg Faith No More igra tudi pri Ozzyju Osbourneu, nagradil s svojimi bobnarskimi palicami in ga za čas nastopa Faith No More povabil celo z njim na oder. V pogovoru po nastopu je dejal, da že dolgo ni videl tako dobrega bobnarja in da ga je Soki povsem prepričal. Sledilo je sproščeno in zabavno druženje v zaodrju s Faith No More, kjer so sočlani Billya Goulda izkazali veliko mero spoštovanja in z Jacksoni kramljali o različnih temah še pozno v noč.

Faith No More so bili po odličnem koncertu zelo dobre volje, predvsem pa jih je zanimalo, kako je potekalo sodelovanje z Billyjem. Dobre vtise in pozitivno vzdušje so še dodatno podkrepili lokalni zastopniki licence za založbo Warner Music, ki želijo album skupine Elvis Jackson Against The Gravity lansirati tudi na romunski trg. Vse kaže, da se bodo Elvisi kmalu vrnili v Romunijo in Bolgarijo, ni pa tudi izključeno tudi sodelovanje s Faith No More. Po nastopih v tujini se Elvis Jackson ponovno vračajo na slovenske odre. 28. avgusta jih lahko vidite v Sevnici, dan kasneje pa v Ormožu.

Ne spreglejte