Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
11.01

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Evrovizija Malmö

Nedelja, 12. 5. 2013, 11.01

4 leta, 10 mesecev

Hannah verjame v finale, a stavnice kažejo drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Malmö - Svetovno prvenstvo v hokeju? Ah, pozabite nanj, na jugu Švedske se diha za Evrovizijo.

Slovenska predstavnica na Evroviziji Hannah Mancini si je sobotno popoldne vzela prosto in se z novinarji odpravila na turistično barčico po kanalih Malma. Med plutjem pod 21 mostovi je nasmejana pevka, kljub temu da so na njenem obrazu že vidni obrisi utrujenosti zaradi napornega tempa, z veseljem odgovarjala na novinarska vprašanja. Najpogosteje slišano je bilo, ali bo Slovenija prišla v finale, a Hannah ne dvomi: "Seveda bomo prišli v finale," je odgovorila in za kamero pozersko požugala s prstom v stilu pazite se nas, preostali nastopajoči.

"Vse je zelo profesionalno, veliko časa imamo, da naredimo tehnično vse brezhibno, in vsa ekipa se trudi, da bi mi bilo udobno," je Hannah zadovoljna z dogajanjem na Švedskem. Zaupala nam je, da s plesalci, ki so za konec tedna skočili domov, kjer so plesali na Severininem koncertu, usklajujejo še nekaj popravkov. O obleki pravi, da se v njej počuti odlično, a smo izvedeli, da je v enem tednu v tretjem največjem švedskem mestu tako shujšala, da je bilo treba zožati hlače.

Evrovizijska vročica se stopnjuje "Včeraj me je nekaj ljudi čakalo pred hotelom, da bi dobili moj avtogram. Res je neverjetno, kako so nekateri predani Evroviziji," je povedala Hannah, ki je ravno s prepoznavanjem na ulici in dajanjem podpisov najbolj doživela evrovizijsko vročico, ta pa jo je tudi navdušila. A vročica se še ni dobro začela, saj bo uradno odprtje z rdečo preprogo nastopajočih danes v operi, kjer je pripravljen tudi poseben prostor ob rdeči preprogi za oboževalce. So pa že polni nočni lokali in klub Euro, do katerega iz železniške postaje vodijo nalepke metuljčkov, polepljene po tlakovcih, kjer so divje zabave do zgodnjih jutranjih ur.

Srbsko-slovensko-hrvaško-črnogorsko druženje Malmö je mesto, znano po svoji pestri kulturni sestavljenosti, saj naj bi v njem živelo tudi do sto različnih narodnosti. Zato so se vsi priseljeni tujci odločili, da bodo svoja vrata domov na široko odprli. Srbsko druženje se je tako dogajalo v pravljični podeželski vili iz leta 1981, ki je dom sester iz Srbije, tam pa so bili poleg gostiteljev še Črnogorci, Hrvati in seveda naša predstavnica Hannah.

Manjkala ni niti srbska zmagovalka Marija Šerifović, ki je zapela svojo zmagovalno pesem Molitvo, in je, kljub temu da je pesem zmagovalno lovoriko dobila leta 2007, požela glasnejši aplavz od letošnjih predstavnikov, ki so prav tako zapeli svoje pesmi. "Slovenija ima dobro diskopesem, deklice iz Srbije jo zelo dobro interpretirajo in so videti odlično. Upam, da oboji pridemo v finale, pred tem pa si moramo v našem bloku, kot je to že v navadi, izmenjati dvanajstice," je poznavalsko komentirala dogajanje Marija.

Na vrtnem pikniku ni manjkalo niti dobre hrane in značilnih srbskih sladkih pregreh, a pravo srbsko druženje ne bi bilo pravo, če se ne bi končalo s kolom.

Popoldanski nastop Hannah na mestnem odru Arena Malmö, ki sprejme okoli 15.000 ljudi, je premajhna za evrovizijske potrebe, zato so organizatorji v centru mesta postavili uradni oder, kjer bo mogoče spremljati prenos v živo. Tu pa je tudi osrčje dogajanja in v soboto ob 18.30 je imela svoj nastop tudi Hannah. Z pesmijo Straight into Love je trg hitro začel poplesavati ob energičnih ritmih, a očitno ob zvokih ne poplesujejo stavnice. Zadnja sobotna stavnica je za Slovenijo zelo črnogleda. Med 16 nastopajočimi v prvem polfinalu se Hannah uvršča na zadnja mesta, tokrat je bila na stavnici 14., za njo sta bili le pesmi Cipra in Litve. Stisnimo pesti in upajmo, da napovedi niso pravilne in da bomo Hannah lahko videli v finalu.

Ne spreglejte