Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2008,
21.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2008, 21.52

6 let, 7 mesecev

Hrvate bodo v Beogradu zastopali Kraljevi ulice & 75 Cents

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naši južni sosedi so se odločili, kdo jih bo zastopal na Evrosongu 2008, ki se bo odvijal v srbski prestolnici. Bo Kraljevima ulice & 75 Cents uspelo premagati našo Rebeko Dremelj?

Dori so želeli povrniti izgubljeni ugled

Ker so bili Hrvati nad prejšnjimi rezultati svojih "evrovizijskih" predstavnikov razočarani, so letos ubrali malo drugačno pot izbiranja.

Tudi pri nas je bilo po tem, ko smo s telefonskim glasovanjem za Emo 08 izbrali Rebeko Dremelj, velikokrat slišati glasbene strokovnjake, ki so govorili o tem, da bi mogoče naslednjič morali na našo Emo povabiti tudi uveljavljene slovenske glasbenike. Ravno za to potezo so se letos odločili Hrvati. Pesmi, ki so se potegovale najprej za nastop na predizboru in nato še v sobotnem finalu, je prispevalo 24 izvajalcev. Štirinajst so jih izbrali preko javnega razpisa, desetim izvajalcem pa so poslali posebna povabila za sodelovanje na Dori 08. S tem so prireditvi želeli vrniti ugled.

Oglejte si in poslušajte zmagovalno pesem

Zmagovalno pesem Romanca v izvedbi Kraljevi ulice & 75 Cents pa so na koncu izbrali s pomočjo strokovne komisije in telefonskega glasovanja. Med glasovanjem je gledalce in poslušalce zabaval trojni evrovizijski zmagovalec, legendarni Johnny Logan.

V finalnem večeru so nastopili:

1. Dye and the Colors - ZAŽMIRIM I PUTUJEM 2. Hari Rončević - LEŽIM NA SUNCU 3. Emilija Kokić - ANĐEO 4. Prva liga i druge - VILA 5. Tamara Obrovac - AMOR 6. Pero Galić - OTVORI MI OČI 7. Antonija Šola - GDJE JE SRCE TU JE DOM 8. Ivo Gamulin Gianni - SANJAM 9. Alen Islamović - MIRNO SPAVA KOSA PLAVA 10. Maja Blagdan - ZVALA SAM GA ANĐELE 11. Giuliano feat. Viva - PLAVA VJEŠTICA 12. Maja Šuput - LAKO ZALJUBLJIVA 13. Kraljevi ulive & 75 Cents - ROMANCA 14. Bonaca & Nera - TVOJE OKO KA' MORE DUBOKO 15. Ivana Banfić - MIR

Ne spreglejte