Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2013,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 2. 2013, 9.02

8 let

Kako bo presenetil voditelj Oskarjev, Seth MacFarlane?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nedeljska podelitev oskarjev po poleg morebitnih presenečenj med nagrajenci morda prinesla tudi veliko presenečenje, za katerega bo poskrbel mladi voditelj.

Če je lani za favorita najprestižnejše filmske nagrade veljal Umetnik, letos vprašanje, kdo si bo prislužil kipec Akademije, za zdaj ostaja malce bolj zavito v megli. Obenem se pričakuje tudi, da bo za eno večjih presenečenj poskrbel voditelj prireditve, komik, igralec in avtor televizijskih serij Družinski človek in American Dad, Seth MacFarlane.

"Uživamo v pričakovanju Sethove svežine, všeč nam je, da ljudje ne vedo, kaj od njega kot voditelja pričakovati. Mislim, da to prispeva k zanimanju za podelitev," je, kot piše Reuters, dejalNeil Meron, ki skupaj s Craigom Zadanom producira podelitev.

Zadan in Meron sta med drugim sodelovala že kot producenta tako broadwayske kot filmske različice muzikala Chicago, za MacFarlana pa sta se odločila lani. Kot pravita, lahko ravno on prispeva k svežini in zabavnosti podelitve, kakršno sta si zamislila.

K temu, da bi slavnostno prireditev osvežili in pomladili, so njeni avtorji težili že pred dvema letoma. Takrat so voditeljsko vlogo predali Jamesu Francu in Anne Hathaway, lani pa so se k tradiciji vrnili z devetkratnim voditeljem prireditve Billyjem Crystalom.

Avtor najbolj neprimerne serije MacFarlane precej velika uganka ostaja tudi zato, ker je znan po tem, da se ne izogiba neolikanim šalam, The Parents Television Council – odbor staršev, ki se ukvarja s televizijskim programom – pa je njegovo animirano serijo Družinski človek zaradi "neprimernega jezika" in spolnosti že večkrat označil za najbolj neprimerno serijo, ki je na sporedu v času največje gledanosti.

Merona in Zadana tovrstne obtožbe ne skrbijo. "Nič nas ne skrbi, saj vse, kar napiše, vidimo tudi mi," pravi Zadan. Kljub temu se bodo gledalci najverjetneje razveselili komedijantove morebitne improvizacije. "Živimo za trenutke, ki se zgodijo na odru," dodaja Meron. "V zgodovini smo bili priča nekaj nepozabnim trenutkom. Upam, da bo sem in tja tudi Seth popolnoma spontan, saj je zaradi tega lahko šov boljši."

V prejšnjih letih smo na odru Oskarjev med drugim videli tudi Aleca Baldwina, Steva Martina in Ellen DeGeneres, je pa MacFarlane, režiser filma Ted, v primerjavi z njimi v Hollywoodu in na televiziji prisoten redkeje.

Kljub temu velja, da bo najverjetneje uspel pritegniti občinstvo, staro od 18 do 49 let – Oskarje naj bi namreč gledalo ravno občinstvo znotraj tega starostnega razpona. V zadnjih letih je imela sicer Akademija veliko težavo pri privabljanju mlajših gledalcev, nekateri kritiki so tudi menili, da so bili oskarji s Crystalom v voditeljski vlogi precej staromodni.

Če bo MacFarlane tudi v resnici navdušil, bo jasno v nedeljo, 24. februarja, ko se bo s pesmijo Everybody Needs a Best Friend iz filma Ted tudi sam potegoval za oskarja.

"Setha MacFarlana ne povabiš, ne da bi končal z morjem komedije," razmišlja Zadan. "Ker ima Seth tudi čudovit glas, gre hkrati za voditelja, ki je spodoben dobre komedije, pa tudi petja. Njegove pevske spodobnosti bomo nedvomno izrabili."

Ne spreglejte