Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2011,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 15. 5. 2011, 14.30

8 let

Keuc: Evrovizijske izkušnje ne bom nikoli pozabila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska predstavnica na 56. tekmovanju Eurosonga, ki se je v soboto zvečer sklenilo v Düsseldorfu, Maja Keuc evrovizijske izkušnje ne bo nikoli pozabila.

Slovenska evrovizijska predstavnica Maja Keuc je zelo vesela tretjega mesta v polfinalu tekmovanja, glede končne uvrstitve pa pravi, da je Evrovizija "zelo politično tekmovanje", zato nima smisla, da bi bila jezna ali žalostna.

Celotne izkušnje ne bo nikoli pozabila, srečna pa je, ker je naredila ogromen korak sama pri sebi. Doslej namreč ni imela dovolj velikega zaupanja vase in ni dovolj verjela v svoje sposobnosti.

V finalu tekmovanja je bilo po njenih besedah neverjetno. "Mislila sem, da bom umrla od strahu, ko bom stopila pred tako veliko množico, ampak po vseh teh generalkah in vajah je na koncu ravno obratno, komaj čakaš, da prideš na oder in daš vse od sebe."

Glede nadaljnjih korakov pa pravi: "Najprej želim posneti prvi album, tukaj sem nabrala veliko poznanstev in kontaktov, tako da bi želela posneti tudi kakšen duet, želela bi pokukati tudi ven iz Slovenije".

Alenka Gotar o nastopu

Alenka Gotar je tista pevka, ki je leta 2007 okusila veličino evrovizijskega finala. Po njeni uvrstitvi se do Keučeve v finale ni uvrstil nihče. Alenka je v kratki izjavi povedala, da je ponosna: "Lahko rečem, da sem ponosna na Majo in njeno ekipo, da je svoje delo opravila tako vrhunsko. Sama sem sicer pričakovala vsaj top 10, če ne celo top 5, vendar je tudi ta izkupiček več kot čudovit. Maji želim še naprej ogromno uspehov."

Vili Resnik razočaran nad glasovanjem

Vili Resnik, ki je Slovenijo že zastopal na Evroviziji, si je finalne nastope ogledal s prijatelji. Družba je bila enotna, da je bila delitev glasov neverjetna: "Maja je bila super, ampak predvidljivost glasovanja je res neokusna. So me pa letos presenetili sosedje, le kaj bi se zgodilo, če jih ne bi bilo. Upal sem, da se je Evropa že kaj spremenila, a nas še vedno ne poznajo ali pa nas nimajo radi. Še nekaj o italijanski pesmi - ne vem, če si je zaslužila drugo mesto in mislim, da je to tisto, kar ni dobro oziroma pošteno za evrovizijo."

Ne spreglejte