Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2012,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 22. 2. 2012, 13.03

8 let

Londonski kino Wandsworth Cineworld dobro prestrašil mlajše gledalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Wandsworth Cineworld je kratko malo šokiral otroški del gledalcev, ko je pred projekcijo filma Obuti maček prikazal napovednika za filma Hudič v nas in Nevidni jezdec: Duh maščevanja.

Po poročanju britanskih medijev so nekateri otroci, ki so nič hudega sluteč pričakovali ogled animiranega filma Obuti maček, dvorano zapustili pretreseni, saj so pred filmom videli dva napovednika filmov z grozljivimi prizori. Nekateri starši pa so svojim otrokom zakrili oči, da ne bi videli vsebin, ki niso niti najmanj primerne za njihovo starost.

Napovednik za film Hudič v nas, ki govori o izganjanju hudiča, vsebuje kar nekaj grozljivih prizorov. Otroci so tako videli žensko s številnimi urezninami, ki jo je obsedel hudič, in dekle z izpahnjenimi udi. Drugi napovednik, za film Nevidni jezdec: Duh maščevanja, v katerem sicer igra Nicholas Cage, je tudi prestrašil malčke, saj so bili priča prizoru, v katerem motoristu raznese glavo.

Vodstvo se je že opravičilo za neljubo napako

Gledalec Peter Flynn, ki si je želel Obutega mačka ogledati s svojo štiriletno hčerko, je za britansko revijo The Mirror povedal: "Moja hčerka je bila zelo prestrašena, saj je videla stvari, ki jih ne bi smela. Ne vem, če so takšni prizori primerni tudi za odrasle. Bila je nočna mora vseh staršev, saj nihče ni želel, da bi naši otroci videli izganjanje hudiča."

Vodstvo kinematografa se je vsem gledalcem že opravičilo. "Vse, kar lahko storim, je, da se iskreno opravičim. Tudi sam bi bil razburjen, če bi moji otroci videli takšne napovednike. Zaradi tega pa že preiskujemo, kako se je takšna napake sploh zgodila," je povedal direktor David Denyer. S predvajanjem neprimernih napovednikov pa si je vodstvo dotičnega kinematografa nakopalo kar nekaj težav, saj zdaj lokalne oblasti preiskujejo, ali so s tem predvajanjem kršili licenčno pogodbo.

Ne spreglejte