Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 3. 5. 2011, 20.17

8 let

Maja Keuc v Nemčijo odšla z amuleti sreče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska predstavnica za Evrovizijo Maja Keuc je pomahala v slovo in odletela proti Nemčiji.

Najlepša predstavnica Evrovizije po mnenju hrvaških oboževalcev tega spektakla Maja Keuc je odpotovala proti Düsseldorfu, kjer bo imela že jutri zjutraj prvo vajo in nato še tiskovno konferenco. "Mogoče se je kakšen moj kompleks s tem zmanjšal, ampak dobim zelo rdeča lička," pa je pokomentirala svojo lepotno lento južnih sosedov, za katere upamo, da bodo prepoznali tudi dobro pesem, ne samo lepoto, in nam podelili 12 točk.

Maja bo dala v Nemčiji vse od sebe in njen cilj je, da bi prišla v finalni večer. Maestrove plesalce so na odru zamenjale tri izkušene pevke in znanke evrovizijskega odra Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren, pridružila pa se jim je še Ana Bezjak. Razigrane spremljevalne vokalistke so celo pokazale nekaj plesnih korakov, ki jih je za njih pripravil Anže Škrube, prvi plesni čevelj Maestra: "Ne bomo plesale veliko, ampak tisti koraki, ki so, so zelo zapeljivi," so pojasnile pevke.

Pri Evrovizijskem nastopu seveda ne šteje le pesem, ampak je velik poudarek tudi na obleki, ki jo je Maja opisala: "Je srebrno zlata z veliko verižic. Obleka je zelo masivna, zelo težka in trda, a dala bom vse od sebe, da jo bom dobro nosila," in na vprašanje, ali je ne bo ovirala pri petju zaskrbljeno odgovorila, da upa, da ne.

V kovček je Maja spakirala tudi amulete sreče: "Teta mi je dala majhne punčke, ki si jih moram dati vsako noč pod vzglavnik in odganjajo slabo energijo." Slovo od družine je bilo težko: "Kar nekaj solzic smo potočili ob slovesu," je priznala, a slovo ne bo za dolgo,saj se ji bo družina pridružila pred njenim nastopom, poleg njih pa bo prišel tudi fant Anže.

(pre)Številčna slovenska delegacija

Slovenska delegacija je dokaj številčna. Poleg pevk bo tam še delegacija nacionalne televizije, ki jo bo vodil Aleksander Radić, Andrej Hofer bo komentiral vse tri izbore, z njima pa bo tudi producentka razvedrilnega programa Mica Puc Ornik. Evrovizijo bodo v živo spremljali tudi oba avtorja pesmi Urša in Matjaž Vlašič ter Majin manager Sandi Maver. V Düsseldorfu se jim bodo pridružili še Nina Pirnar, avtor priredbe Boštjan Grabner in avtor koreografije Anže Škrube.

Maja v drugem polfinalnem večeru Poleg jutrišnje vaj, se bo Maja pojavila na velikem odru še v nedeljo 8. maja, dan pred tem pa bo uradno odprtje letošnjega izbora. Pred polfinalnim in odločilnim nastopom, ki bo 12. maja, bo imela peterica slovenskih deklet še tri generalke.

Prenos slovenskega nastopa si boste lahko ogledali v četrtek 12. maja ob 21. uri na drugem programu nacionalne televizije.

Ne spreglejte