Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
11.33

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Karantanija Cinemas Vedrina

Sreda, 23. 1. 2019, 11.33

5 let, 3 mesece

Matthew McConaughey in Anne Hathaway v novi srhljivki

Oglasno sporočilo
Vedrina

Ko nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled. Srhljivka Vedrina v naše kinematografe prihaja 24. januarja 2019.

Januarja bomo na velikih platnih lahko spremljali skrivnostno zgodbo, v kateri se bodo prepletale nenavadne prošnje, odločitve in dejanja vpletenih. Igralec Matthew McConaughey, ki velja za lomilca ženskih src, se bo tokrat prelevil v samotarskega kapitana, ki mu vsakdanji mir skali nenavadna prošnja nekdanje žene, ki jo je zaigrala Anne Hathaway. Slednja ga namreč prosi nekaj, kar bo popolnoma obrnilo njegovo realnost in ga pripeljalo do skušnjave.

Poleg oskarjevcev McConaugheyja in Hathawayjeve, ki sta pred Vedrino že zaigrala skupaj v filmu Medzvezdje (Interstellar), so se igralski zasedbi pridružili še Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou in Jeremy Strong.

Skrivnostno zgodbo z nepričakovani zapleti je režiral z oskarjem nominirani scenarist in režiser Steven Knight (Locke, Smrtne obljube, Redemption), napisal pa je tudi scenarij. Producent srhljivke je z oskarjem nagrajeni Greg Shapiro (Bombna misija, 00:30 - Tajna operacija).

 

O zgodbi:

 

Na majhnem karibskem otoku v mestu Plymouth začne kapitana ribiške ladje (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena (Anne Hathaway). Slednja ga namreč prosi, naj v zameno za visoko vsoto denarja ubije njenega sedanjega moža (Jason Clarke), ki je do nje nasilen. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Vedrina | Foto:

Idejo o filmu je režiser in scenarist Steven Knight dobil med ribolovom, ko mu je kapitan ribiške ladje, ki je bil obseden z ulovom točno določene ribe, dal misliti in Knight je lik kapitana v svoji zgodbi tako izpilil do potankosti. Na prvi pogled je srhljivka Vedrina zgodba o ribičevi obsedenosti, da ulovi ribo, vendar Knight želi gledalca pripeljati na globljo raven. "Vedno me je zanimalo, na različnih področjih, kaj dobre ljudi žene, da delajo slabe stvari za dober namen, kar se zgodi v tem filmu. Ko se enkrat odločiš, je to to, pri liku pa se počasi pojavlja dvom, ali je res sprejel odločitev ali so jo drugi namesto njega," je povedal Knight.

Vedrina | Foto:

Scenarist in režiser Knight je za glavno vlogo ves čas imel v mislih Matthewa McConaugheyja. On je najboljši, kar jih je, pravi režiser in poudarja, da je njegov lik večji od življenja, ki se ne prepusti zlahka in je malce zaprt, kar pa Matthew dejansko je. McConaugheyja je večplastna zgodba tako pritegnila, da je Knightu pisal, naj ne spremeni niti besede.

Vedrina | Foto:

Zanimivosti:

  • Gre za drugi film, v katerem sta skupaj zaigrala oskarjevca Matthew McConaughey in Anne Hathaway. Pred štirimi leti sta se pojavila v filmu Medzvezdje (Interstellar).
  • Čeprav se zgodba dogaja na Karibih, so film posneli na Mauritiusu. Glavni del snemanja je potekal julija 2017.
  • Sprva bi morala v filmu zaigrati Uma Thurman, vendar jo je zamenjala Diane Lane.

Vedrina | Foto:

IGRALSKA ZASEDBA: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong

REŽIJA: Steven Knight

SCENARIJ: Steven Knight

PRODUCENTI: Greg Shapiro, Guy Heeley, Steven Knight

IZVRŠNI PRODUCENT: David Dinerstein, Stuart Ford, David Lipman, Carsten H.W. Lorenz, Karine Martin, Jason Resnick, William Sadleir, Jeff Stentz, Paul Webster, Deborah Zipser

ŽANR: srhljivka

Vedrina | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Karantanija Cinemas.

Ne spreglejte