Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2013,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2013, 12.51

8 let

Med novinarsko elito zaradi intervjuja s Chavezom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za viktorja popularnosti je nominirana tudi voditeljica oddaje Danes na Planet TV Jerca Zajc Šušteršič, ki se je poleg nominacije razgovorila tudi o svojem intervjuju z venezuelskim predsednikom.

V ožji izbor za viktorja popularnosti v kategoriji televizijske osebnosti se je uvrstila tudi voditeljica oddaje Danes na Planet TV Jerca Zajc Šušteršič, ki je bila nad nominacijo močno presenečena. "Šokirana sem bila, ko sem ugotovila, da sem nominirana za viktorja," je svojo nominacijo komentirala Jerca, ki je edina ženska nominiranka v ugledni moški družbi. "Zdi se mi, da bi si ga, če že, morda bolj zaslužila pred leti, ko sem posnela dokumentarni film o Latinski Ameriki, a očitno je to sporočilo naših gledalcev, da z novo televizijo Planet TV, novo informativno oddajo Danes, dobro ekipo voditeljev in novinarjev delamo dobro, hkrati pa je tudi dobra promocija za oddajo in Planet TV," je strnila svoje občutke in dodala, da ji brez podpore celotne ekipe informativnega programa na Planet TV ne bi uspelo.

Intervju s Hugom Chavezom Jerca se je v paru s Tomažem Bratožem na voditeljski stolček oddaje Danes usedla novembra, ko je s polno programsko shemo začela oddajati nova komercialna televizija Planet TV, pred tem pa je najbolj ponosna na posneti že omenjeni dokumentarni film o Latinski Ameriki: "Študirala sem španščino in zaljubljena sem v vse, kar je povezano s tem jezikom, od literature do glasbe, zato sem se odločila za ta obsežen projekt o Latinski Ameriki." V Latinsko Ameriko se je odpravila s ciljem, da pred mikrofon dobi tri predsednike, med katerimi je bil tudi kontroverzni Hugo Chavez, a iz predsedniškega urada Venezuele ni dobila nobenega odgovora. Borba za akreditacije za vstop v predsedniško palačo je bila neizprosna: "Ves dan sem porabila, da sem dobila akreditacijo za vstop, a to ni pomenilo, da bo Chavez tam, a je prišel. Hitro sem stopila proti njemu in, ker me seveda še nikoli ni videl, pa še povsem drugačna sem bila od domačih novinarjev, svetlolasa in svetle polti, me je nagovoril s pozdravom in vprašanjem, kdo sem."

Voditeljica je iz predsedniške palače odkorakala, kot bi sanjala, saj je dobila tako želen intervju s predsednikom, a tu se je zgodba šele dobro začela. Jerca je s poznavanjem Venezuele navdušila predsednika in naslednji dan je imela več neodgovorjenih klicev: "Klicali so iz predsedniške palače, da bi se Chavez rad dobil z mano za svojo tedensko oddajo Alo Presidente. Letela sem s predsedniškim letalom, a vse ni šlo po načrtu, saj sem bila urejena za intervju v kostimu in visokih petkah, on pa me je povabil na njivo, saj so predstavljali državno agronomijo. V šali me je nato še vprašal, ali imam s sabo kopalke, da je v bližini reka." Za Jerco je bil to eden največjih uspehov v novinarstvu, saj so ji predsednikovi pomočniki povedali, da je Chavez do tedaj gostil le sedem novinarjev: "Še danes se ne znam povsem opredeliti do njegovih ravnanj. Njegov stil vodenja je z leti vse bolj postajal diktatorski ali vsaj avtoritaren, a vendarle ti večina Venezuelcev še danes pove, da je državo prav on vrnil nazaj Venezuelcem in del dobička od nafte prvič namenil tudi revnim, ne le peščici bogatašev, kot je bilo to desetletja pred Chavezovo vladavino. Kakorkoli, zdaj tako ali tako ni veliko tistih, ki vedo, kaj bo z njim oziroma kakšno je v resnici njegovo zdravstveno stanje. V vsakem primeru pa so pred Venezuelci negotovi in težki časi," je končala svoje spomine v trenutnem času.

Ne spreglejte