Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
8.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 1. 2014, 8.35

8 let

"Mesto idej" v novi različici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zasedba Anavrin vstopa v leto 2014 z novo podobo aktualnega singla Mesto idej. K sodelovanju so povabili vokalno skupino Pushluschtae in pripravili spremenjen glasbeni aranžma.

Leto 2013 je bilo za skupino Anavrin sicer zelo uspešno, oba singla – Premalo enakih in Mesto idej – sta bila dobro sprejeta pri poslušalcih, oba sta bila prisotna na številnih lestvicah radijskih postaj. "Mesto idej nosi pozitivno sporočilo, ki je primerno za januar, saj nas večina ljudi potrebuje motivacijo ob začetku leta. Zato smo želeli ponovno izpostaviti pesem in njeno besedilo. Ker se radi spoprijemamo z novimi izzivi, samo želeli ustvariti nekaj drugačnega, kot smo bili vajeni do zdaj," pravijo.

"Pred nekaj tedni smo sedeli v domačem studiu in v trenutku je prišla ideja, da bi za omenjeno skladbo naredili 'acapella' aranžma. Spomnili smo se na vokalno skupino Puschluschtae, saj smo z njimi že pred desetimi leti nastopali na odru. Takrat smo vsi obnemeli, ko smo poslušali njihov nastop, saj smo prvič v živo slišali kaj takega, saj pri nas podobnih skupin takrat sploh še ni bilo. Prav tako smo bili navdušeni nad njihovo izvedbo tudi, ko so fantje prišli v studio in posneli svoj del. Zaradi dramatike pesmi pa smo dodali še osnovni ritem na tolkalih," je povedal pevec Damir.

V videospotu za Mesto idej se nahaja oranžna škatla, ki je polna listkov z asociacijami na naslov singla, Mesto idej. "Ti listki so resnični, torej jih nismo umetno popisali le za videospot. Ampak smo podobno kot pri videospotu Premalo enakih želeli vključiti v zgodbo naključne mimoidoče. Vsakega posebej smo prosili, če napiše na listek asociacijo na Mesto idej oziroma neko svojo idejo ali pa željo. Vse to smo zbirali v oranžni škatli, na snemanju videospota smo škatlo odprli, listke navezali na rakete ter jih poslali v zrak, da jih tisti zgoraj uslišijo! Upamo, da se komu uresniči tisto, kar je napisal!"

Nekaj najbolj izvirnih idej in želja bodo Anavrin v januarju predstavili na svoji Facebook strani in avtorje tudi nagradili.

Ne spreglejte