Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 4. 2021,
8.59

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

7

Natisni članek

Dave Grohl Mick Jagger

Sreda, 14. 4. 2021, 8.59

3 leta

Mick Jagger posnel pesem o covidu: "Po žilah mi teče Bill Gates" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

7

Mick Jagger | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pevec skupine Rolling Stones je združil moči s še enim slavnim glasbenikom in posnel nov singel, s katerim je proslavil konec "lockdowna" v Veliki Britaniji.

Legendarni Mick Jagger je v torek nepričakovano objavil novo skladbo, ki jo je posnel z Davom Grohlom, frontmanom skupine Foo Fighters in nekdanjim bobnarjem Nirvane.

S pesmijo Eazy Sleazy Jagger proslavlja rahljanje koronaukrepov na Otoku in se obenem norčuje iz stvari, ki jih je prineslo življenje sredi pandemije. V skladbi so se tako znašli "neumni plesi na TikToku", pa posnet aplavz na nogometnih tekmah, odpovedane koncertne turneje in virtualne premiere.

"Ni lahko, toda kmalu bo to le spomin, ki se ga trudiš pozabiti," v refrenu poje Jagger, v besedilu pa zbode tudi različne teoretike zarot: "Vbrizgavam si cepivo, po žilah mi teče Bill Gates, to je nadzor nad mislimi, Zemlja je ploščata in hladna, nikoli se ne bo segrela, čeprav se je Arktika spremenila v plundro."

Aleksander Zadel
Novice "Teoretikov zarot ni mogoče prepričati, lahko jih samo izobrazimo"

"Pesem sem napisal z več kot potrebnim optimizmom," je ob premieri skladbe dejal 77-letni Jagger, "govori o tem, da hočem vse, kar omenjam, pustiti za seboj in preiti v - upam - bolj optimistično razpoloženje."

Jagger in Grohl sta pesem posnela vsak na svojem koncu sveta, prvi v Veliki Britaniji, drugi v ZDA. Jagger je napisal besedilo in ga odpel, Grohl pa je prispeval zvok kitare, basa in bobnov.

"Težko je pojasniti, kaj mi pomeni to sodelovanje," je Grohl ob premieri videa zapisal na Twitterju, "to je več kot le uresničenje sanj. Ko sem že mislil, da življenje ne bi moglo postati bolj noro, je nastala pesem tega poletja."

Oglejte si še:

Trendi Kako je frontman Foo Fightersov postal mojster za BBQ #video
Trendi Na zmenek peljal Angelino, potem na skrivaj spal s Farah
Ne spreglejte