Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 11. 5. 2011, 14.48

8 let

Miša Molk: Maja mora iti "na polno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po včerajšnjem prvem Evrovizijskem polfinalnem večeru smo poklicali Mišo Molk in jo povprašali po vtisih o prvem predizboru ter pričakovanjih o jutrišnjem predizboru.

Mišo smo ujeli ravno na poti v Düsseldorf, kjer se bo pridružila slovenski evrovizijski odpravi, vendar je z veseljem poklepetala z nami o včerajšnjem večeru, trendih letošnjega tekmovanja in "receptu" za Majin jutrišnji nastop …

Prvi evrovizijski večer je minil. Kakšni so vaši vtisi? Kako so se Nemci po vašem mnenju odrezali v organizaciji evrovizijskega spektakla? Moram reči, da nisem ne pozitivno ne negativno presenečena. Nemci so svoje delo pač dobro opravili, voditelji pa so se zdeli morda nekoliko manj energični. Sicer so mi kot gostitelji bolj všeč nekoliko bolj eksotična mesta, kot so Talin, Carigrad, Atene … To so mesta, ki pripovedujejo evrovizijske zgodbe. Nemčija je zadržana – seveda je vse odlično izpeljala. Oder je fascinanten, ampak to ne preseneča. Kot sem rekla, nekoliko so me razočarali voditelji, ki so bili precej togi in neduhoviti. Ker so bili trije, smo vsi pričakovali, da jih bo razganjalo od domislic. Če so dali Stefana Raaba zraven, ker je skladatelj in prepoznaven voditelj, je to premalo, ali pa včeraj še ni imel prave vloge in lahko še kaj pričakujemo. Tokrat vodenje žal ni "prodrlo" skozi ekran.

Odhajate v Düseldorff … Kakšne informacije prihajajo od tam? Kako se je znašla naša ekipa z Majo na čelu? Govorila sem z našo ekipo in ko sem jih povprašala, kako je Maja, so mi rekli samo to, da je imela že veliko vaj in da prvič vedno odpoje odlično. Na naslednji vaji pa je bila že šibkejša. Torej je to za njen jutrišnji nastop, ko bo šlo zares, dobro. Ko greš na oder, ni več ponovitve in očitno ima ona takrat največ adrenalina v sebi in takrat največ da od sebe.

Na kaj menite, da mora Maja jutri staviti? Ona blesti na odru in čutiti je njeno moč. To je zelo pomembno. Pesem je takšna, da mora na odru pravzaprav kričati, seveda ne da je to moteče. Takrat pride do izraza njen glas in takrat rečeš: "Uau, kakšen glas!" Če se bo pritajila in mislila na koreografijo, ki, mimogrede, mislim, da je povsem odveč, njen nastop ne bo prišel do izraza. Ona mora prodreti skozi ekran tako, kot to zna. Karizmo zagotovo ima in v njej je združena ljubkost z ženskostjo, kar je zelo dragoceno, pomembno je le, da bo jutri vse to prodrlo do gledalcev. Pesem je dobra, ima potrebne dramatične vrhove, vendar je tudi pomembno, da v njej pride do izraza Majin mogočen glas. Če bo vse vsaj malo zadušeno, pesem ne bo dosegla gledalcev na "prvo poslušanje".

Kakšna so torej vaša pričakovanja in predvidevanja? Mislite, da imamo možnosti za uvrstitev v finale? Ne morem reči, da imamo zelo veliko možnosti. Nekaj malega jih imamo. Kolikor poslušam pesmi, ki jih bomo še slišali, menim, da je "naš" drugi polfinale močnejši. Več je dobrih pesmi in preboj bo težji. Zlahka zagotovo ne bo šlo. Če bo imela strokovna žirija posluh za Majine glasovne sposobnosti, potem se bo uvrstila naprej, če pa bi upoštevali samo glasovanje gledalcev, pa po mojem mnenju nimamo prav veliko možnosti.

Katera pesem na letošnji Evroviziji pa ima po vašem mnenju vse, kar mora imeti za zmago? Imate svojega favorita? Letos je nabor res dobrih pesmi, ki bi se borile za zmago, nekoliko šibkejši kot lani. Če govorim o svojem okusu, brez špekulacij, vem, da lahko stroko in hkrati občinstvo osvoji Francoz. On ima vse: odlično zapoje, je čeden, malce skromen, malce bojazljiv, zelo spoštljiv do svojega občinstva … Meni osebno pa je všeč "naša" Bosna. Pesem je preprosta in svetla, ki ne pusti "teže" in to je za današnji čas res dobrodošlo. To je sončna pesem in če kdo reče "to je lahkoten komad", lahko odgovorim "ja, je in meni je všeč". Zagotovo ga bom še poslušala tudi po Evroviziji. Nespornega favorita, kot je bil recimo Alexander Rybak s Fairytale leta 2009, letos ne vidim. Letos je opazen vpliv strokovne žirije. Prav se mi recimo zdi, da je šla v finale Srbija in ne Hrvaška, saj je bila njihova pesem boljša in bolje odpeta in stroka je to prepoznala.

Ne spreglejte