Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2012,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 6. 7. 2012, 12.05

8 let

Muff: Delamo glasbo s srcem, tako kot bi to moral početi vsak pravi glasbenik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko glasbeno sceno s svojimi čutnimi pesmi prebuja zasedba Muff, ki bo do konca leta izdala svoj glasbeni prvenec.

Zasedba Muff, ki jo sestavljajo pevka Senidah, kitarist Tadej Košir, bas kitarist Gregor Robić in producent Anže Kacafura ali kar Cazzafura, kot je najbolj poznan, se šele po letu dni, odkar je bila ustanovljena, prebija v ospredje. Lani je slovensko občinstvo osvojila z razigrano poletno pesmijo Ti daješ, svoj fenomenalni pohod nadaljuje še s pesmijo Povej mi, pred kratkim pa je prepoznavnost dobila še s pesmima Tvoje moje in Naj sije v očeh.

O njihovem nenavadnem imenu, ki je zagotovo marsikoga prisilil k temu, da razmišlja o tem, od kje pravzaprav izvira, in o še marsičem drugem smo se pogovarjali s pevko Senidah ter producentom Cazzafuro, ki sta razkrila, da se člani skupine poznajo že zelo dolgo, uradno pa so se za sodelovanje odločili lansko leto.

"Imena Muff se je spomnil naš prijatelj in glasbeni sodelavec Anže Langus Petrovič – Dagi. Muff se je včasih uporabljal kot krzneno pokrivalo za gretje rok. Upamo, da bo naša glasba pogrela srca naših poslušalcev, tako kot je muff pogrel roke tistih, ki so ga nosili," je o nenavadnem imenu skupine razkril Anže.

Prvi album do konca leta Vsak član skupine se v svojem prostem času ukvarja s svojimi lastnimi projekti, vendar pa, kot pravi Senidah, do zdaj še niso imeli večjih težav z usklajevanjem, upajo pa, da bo tako tudi ostalo. Člani skupine že pridno pripravljajo svoj glasbeni prvenec, vendar se je ta projekt v zadnjem času rahlo zaustavil. "Vse skupaj se je malo ustavilo zaradi moje selitve v novi studio. Naš prvenec nameravamo izdati do konca letošnjega leta. Na albumu bo 12 skladb, mogoče kakšna več ali manj," je povedal Anže.

Z akordi se ukvarja Tadej, Senidah z vokali, Anže z aranžmajem Seveda nas je zanimalo, kako poteka njihovo ustvarjanje. "Ponavadi naš kitarist Tadej postavi akorde na svojo kitaro, nato jaz na njegove akorde postavim neko osnovno melodijo vokala. Potem pa se Anže loti teksta, ki ga prilagodi na melodijo mojega vokala. Sproti se dela še na aranžmaju in pesem počasi začne dobivati neko obliko. Od tu naprej prepustimo vse Anžetu, ki je potem zaslužen za končno obliko pesmi," je povedala pevka Senidah, ki nam je še razkrila, da skupina dela glasbo s srcem, saj je prepričana, da bi to moral početi vsak glasbenik. "No, vsaj tisti, ki pravijo, da resnično čutijo glasbo oziroma delajo to iz srca," še doda simpatična pevka.

Jeseni in pozimi načrtujejo več nastopov Da glasbo resnično delajo s srcem, pa lahko občuti vsak poslušalec, ki sliši katero od njihovih pesmi. Pred kratkim so namreč nastopili na otvoritvi letnega vrta Kluba 300, kjer so navdušili zbrano občinstvo, v prihodnosti pa načrtujejo še nekaj takšnih nastopov. "Julija imamo še en nastop v Metliki in še nekaj nastopov avgusta in septembra. Trenutno nastopamo v akustični različici, saj kombiniramo naše avtorske skladbe s tujimi. Jeseni oziroma pozimi, ko bo izšel naš prvenec, pa se bomo potrudili, da nas boste lahko malo več poslušali oziroma gledali na glasbenih odrih po Sloveniji," še pove Cazzafura, ki sicer veliko sodeluje tudi z raperjem Zlatkom.

Ta je pred kratkim predstavil svojo novo pesem Več od lajfa, pri kateri refren poje ravno Senidah. Poleg nje je pri omenjeni pesmi sodeloval samo še Cazzafura, kljub temu pa v prihodnosti nameravajo z Zlatkom sodelovati tudi kot skupina.

Najraje bi sodelovali z Vladom Kreslinom Čeprav skupina Muff nima vzornikov, bi lahko našteli kar nekaj glasbenikov, ki jim dajejo navdih. Celo toliko jih je, da bi jih kar nekaj časa naštevali. Če bi imeli priložnost sodelovati s kakšnim izmed slovenskih glasbenikov, bi brez pomisleka sodelovali le z enim. "Od slovenskih izvajalcev je Vlado Kreslin eden tistih, s katerim bi brez pomisleka sodelovali. Od tujih pa lahko omenim Johna Legenda, ki je res izjemen vokalist in izvajalec," je razkril Cazzafura.

Kaj pa prihodnost? Pred kakšnim mesecem so predstavili kar dve pesmi Naj sije v očeh in Moje tvoje. "Za september, pred izdajo našega prvenca, načrtujemo še izdajo novega singla, ki pa trenutno še nastaja, tako da je to za zdaj vse, kar lahko povem," je za konec še razkrila očarljiva Senidah.

Ne spreglejte