Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 4. 2014,
11.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 29. 4. 2014, 11.58

8 let, 3 mesece

Muff lahko poslušate tudi prek Deezerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Telekom Slovenije je pred kratkim predstavil novo glasbeno storitev Deezer, prek katere svojo glasbo predstavlja tudi ljubljanska zasedba Muff.

Zasedbo Muff sestavljajo pevka Senidah, kitarist Tadej Košir, bas kitarist Gregor Robić in producent Anže Kacafura, bolj znan kot Cazzafura. Na glasbenem prizorišču so prisotni nekaj let, nanizali pa so že kar nekaj uspešnic: Ti daješ, Povej mi, Naj sije v očeh. Prepoznavni glas Senidah je zaznamoval tudi duet Več od lajfa z raperjem Zlatkom. Letos so nastopili tudi na Emi, kjer so se v finalu pomerili s Tinkaro Kovač.

Pred kratkim ste svoje skladbe objavili na spletni glasbeni skupnosti Deezer. Zakaj ste se odločili, da svojo glasbo širite na tak način? Klasični načini trženja glasbe so preteklost že kar nekaj časa. V tujini so se založbe dokaj hitro odzvale, prav tako bendi, pri nas pa gre to tako kot pri vseh zadevah – z rahlo zamudo. Internet je zelo pomemben medij, sploh med mlajšo generacijo, pa tudi starejši so čedalje bolj računalniško pismeni. Razvoj gre precej v to smer in skrajni čas je, da tudi mi skočimo na ta vlak.

Deezer je edini ponudnik tovrstne storitve, ki vključuje tudi glasbo slovenskih avtorjev. Zdaj odkrivanje in poslušanje najljubše glasbe iz bogate glasbene knjižnice vedno in povsod ponuja tudi Telekom Slovenije. Se bosta vaši prepoznavnost in priljubljenost zdaj širili s še bolj vratolomno hitrostjo? Dostopnost glasbenih vsebin prek aplikacije Deezer zagotovo odpira novo področje uporabnikov. Predvsem v času, ko je tovrstni način posredovanja glasbe v porastu. Za slovenske glasbenike je zelo pomembno, da jih je nekdo vključil v to shemo, ki bo nedvomno vplivala na večjo prepoznavnost domače glasbe.

Glasba, ki jo uporabniki poslušajo prek Deezerja, je legalna, saj imajo založbe podpisane pogodbe z Deezerjem. Kakšno je vaše mnenje o nelegalni distribuciji glasbe? Nelegalna distribucija razvrednoti glasbenikovo delo. Se je pa danes temu pojavu težko zoperstaviti in na koncu se to pozna pri kakovosti glasbenih izdelkov. Deezer je korak v pravo smer.

Na Deezerju ste na lestvici V koraku z glasbo objavili tudi svojo playlisto. Kakšno glasbo radi poslušate zasebno? Zasebno se člani benda po glasbenem okusu kar razlikujemo. V našem primeru se barve okusov lepo dopolnjujejo in verjamemo, da je to naša prednost. Poslušamo pa vse od mainstreama, hip-hopa, rocka pa do jazza.

Na družbenih omrežjih smo zasledil, da ste se zaprli v studio in ustvarjate. Kaj novega pripravlja zasedba Muff? Pripravljamo svoj prvi album, ki ga obljubljamo že kar nekaj časa. Smo v sklepni fazi ustvarjanja albuma, posneli smo skoraj vse in čakamo le še na končno obdelavo skladb, album pa nameravamo izdati letos jeseni.

Se nam morda obeta kakšno zanimivo sodelovanje s katerim izmed vaših glasbenih kolegov? S prvencem bi radi predvsem predstavili svoj zvok poslušalcem, brez "pomoči" drugih izvajalcev. O sodelovanjih za zdaj nismo razmišljali.

Kje vas lahko v živo slišijo vaši oboževalci v prihodnjih mesecih? Letos bomo nastopali na velikih odrih in se predstavili res širokemu občinstvu. Nastopili bomo na Noči v Bitnjah, Pivu in cvetju, Festivalu Lent in Schengenfestu, pa tudi nekaj manjših koncertov bo.

Kaj imate rajši – akustične ali ozvočene nastope? Vsak izmed nastopov ima svoj čar, akustični nastopi intimnost, električni pa te zadenejo sredi čela. Je pa res, da vsi člani benda bolj pridemo do izraza, ko igramo s celim bendom na električna glasbila. Takrat si damo duška.

Ne spreglejte