Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2013,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2013, 11.32

8 let

Nejc: Ni se veliko spremenilo, še Damjan Murko me ne pozna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nejc je v Paradise Hotel prinesel smeh, saj se vedno bolj uveljavlja kot stand up komik, a je že po treh dneh šov zapustil.

Zakaj si se odločil za prijavo v resničnostni šov Paradise Hotel? Za prijavo v šov sem se odločil zato, ker rad sprejemam nove izzive in ker sem si želel dobiti vpogled v takšen projekt. Pričakujem tudi nekaj nove publicitete ob svojih nastopih. Kolega mi je predlagal, da se prijavim, ker sem pravi za to, in nisem dolgo razmišljal, ko sem videl, kje se bo šov dogajal in kakšen je format. Če bi bil katerikoli drug šov, ki bi ga snemali pri nas v kontejnerju, se za to ne bi odločil.

Izpadel si, ker si izbral Saro (Mariborčanko, o. a.), ta pa je izbrala Marka. Sarč je povedala, da bi izbrala tebe, če bi prišel k njej. Ti je zdaj žal, da si se takrat tako odločil? Izbral sem Saro, ker mi je ona na zmenku na srfanju rekla, da bo zagotovo izbrala mene, ne Marka. Zdaj vem, da sta bila z Markom že vse vnaprej dogovorjena in da sta se že prej spoznala, ne razumem pa, zakaj se mi je zlagala, kajti jaz nje ne bi mogel ogrožati. Njej je šlo verjetno bolj za to, da dobi tisti sekundni občutek pomembnosti, da dva stojita za njo in lahko nekoga izloči. Žal mi je, da sem se tako odločil, ker bi se z veseljem tam zabaval še kak dan in bi gledalcem dal veliko zadovoljstva, če bi izločil Domna, čeprav sem vse to, zaradi česar sem se prijavil, naredil že v prvih dveh dneh bivanja v hotelu.

Bi svojo igro in taktiziranje kako spremenil? Svoje igre in taktiziranja ne bi spremenil, bi pa, če bi vedel, da bi me Sarč izbrala, stopil do nje. Nisem nič taktiziral in igral, to ni v moji naravi. Drugače bi bilo, če bi prišel tja prvi dan, potem mislim, da bi deloval podobno kot Deni. Iskreno, odprto ter hkrati pametno in premeteno. Če želiš močno taktizirati in igrati, moraš biti tak tudi v realnem življenju, tukaj ni "zdaj bom to" in si to, takšen kot si tam, si v realnem življenju. Težko je, če prideš v šov tako pozno, ko so preostali že močno povezani.

Domen je bil nekoliko užaljen, ker si več zaupanja izkazal Deniju kot njemu. V kakšnem odnosu sta zdaj? Ti je zameril? Domen niti ni bil toliko užaljen kot presenečen, ker smo se pač pred tem skupaj z nekdanjimi sošolci v isti družbi veliko družili. Povedal sem, da lahko bolj zaupam Deniju kot njemu, in to tudi razložil, saj je on tam spoznal najboljšega prijatelja Gabra in tako ni imelo pomena, kaj je bilo pred šovom, temveč šov in stanje "zdaj". Globoko v sebi sem tudi čutil, da je prav, da bolj zaupam Deniju, saj tudi njega že dolgo poznam in je človek na mestu. Deni mi je tudi ponudil, da stopim jaz do Alje in on do Sarč, ampak sem mu rekel, da ne bomo ničesar tvegali, ker želim, da on pride do konca. Domen ni zamerljiv človek, zato sem prepričan, da mi ni zameril, saj sploh nima razloga za to. Zdaj se s staro družbo z Domnom praktično nič več ne družimo, saj se je preselil v Ljubljano.

V Paradise Hotelu si bil le tri dni. Po čem si boš najbolj zapomnil bivanje? V šovu sem res preživel le dobre tri dni, si bom pa bolj zapomnil ves tisti čas, ki sem ga preživel zunaj šova v Kostariki, kjer je bilo res fenomenalno. Šov si bom zapomnil predvsem po enkratnem doživetju bivanja v naravno-umetnem okolju, kjer sem spoznal super ljudi, ki so mi nekaj dali, in kjer sem videl, kakšne so moje meje obnašanja pred kamero, ko te gleda ogromno ljudi. Zapomnil si ga bom tudi po sproščenem zabavanju s sostanovalci.

Zelo dobro si oponašal sostanovalce, kako so se odzvali na tvojo stand up točko? Sostanovalci so se odzvali večinoma s smehom, je pa bilo nekaterim vidno nerodno, kar sem tudi pričakoval. Tudi meni je bilo malo nerodno, saj jih v tako kratkem času nisem mogel tako dobro spoznati, da bi jih lahko res dobro zadel, ampak odziv gledalcev je bil dober in vem, da mi je kar uspelo. Vsak pa seveda gleda skozi svoje oči.

Gledalcem se je zdelo, da so težko sprejeli svoje "ogledalo". Kakšni so ponavadi odzivi, ko se norčuješ iz ljudi? Ne gre le za to, da bi se norčeval iz drugih ljudi. To se sliši malo vzvišeno in naduto. Že od osnovne šole rad imitiram in glede na to, da se prijatelji ob tem zabavajo in smejijo, počnem to še z večjim veseljem, saj rad koga nasmejim ali spravim v dobro voljo. Se pa zelo rad pošalim tudi na svoj račun, ni se mi težko norčevati iz svoje govorne napake ali redkih las.

Videti je, da obvladaš stand up komedijo. Kje te bomo lahko v prihodnjih tednih videli nastopati in kakšne točke pripravljaš? Hvala za kompliment. Je pa res, da tam v šovu ni šlo neposredno za stand up komedijo, saj je tisto videti malo drugače in je vnaprej pripravljen material, tam ne gre samo za imitacije. V šovu sem samo imitiral spontano in sproščeno. V prihodnjih tednih odhajam na dopust, spet čez Atlantski ocean na toplo, saj je bil december poln nastopov, zato potrebujem malo počitka in čisto glavo za naprej, za nov zagon. Februarja se bo že spet kaj dogajalo in o vsem sproti obveščam na svoji strani na Facebooku, do mojih nastopov pa lahko skeče pogledate tudi na YouTubu, če vtipkate Nejc Petek.

Se ti zdi, da je šla zmaga v prave roke? Zmaga je šla zagotovo v prave roke, saj je bil Deni najboljši lik tega šova poleg Gabra. Je pa res, da je Deni imel več preizkušenj ter je vse prenesel dokaj trdno in samozavestno. Bil je popolnoma iskren in odprt. Raje imam to, kot pa da ljudje počnejo stvari za hrbtom. Sarč sem tudi od deklet poleg Alje najbolj privoščil zmago, saj se je za svoj obstoj ves čas korektno trudila.

Se ti je življenje v Sloveniji po prihodu iz Kostarike kaj spremenilo? Življenje se mi je obrnilo na glavo, zdaj me Tarantino kliče za vloge v filmih, Adriana Lima bi rada z mano sodelovala na slikanjih in iz Madison Square Gardna so klicali, ali bi imel tam nastop. Šalim se, še Damjan Murko me ne pozna. Ni se spremenilo kaj veliko, razen tega, da imam naenkrat nepregledno število novih "prijateljev" na Facebooku in da me mogoče pozna kakšna najstnica več, ko grem zvečer v klub, pa se želijo z menoj pogovarjati in mi plačati pijačo, me pohvalijo in kaj povprašajo glede šova.

Ne spreglejte