Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2011,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 12. 6. 2011, 20.26

8 let

Ob zaključku festivala Kino Otok organizatorji zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Filmski festival Kino Otok je bil po mnenju organizatorjev uspešen. Vodja festivala Lorena Pavlič je povedala, da so s potekom zelo zadovoljni, saj so bili filmi dobro obiskani, vzdušje pa sproščeno.

Letos gledalci namreč niso izbirali zmagovalnega filma, namesto neosebnih ocen pa so zapisovali misli o ogledanem filmu. "Zelo smo zadovoljni s potekom festivala in zdi se nam, da je bil uspešen. Vesela sem, da smo imeli v izolskem letnem kinu Manzioli vsak večer polno dvorano ne glede na pozne ure predvajanj, uvedli pa smo tudi program za otroke, ki se je izkazal za zelo uspešnega. Gostje so se imeli zelo lepo, vse skupaj pa je bila izredno pozitivna izkušnja," je dejala Pavličeva.

Lanski festival je obiskalo okoli 7000 ljudi, letos pa je po ocenah Pavličeve številka zagotovo višja, saj so bili filmi vedno dobro obiskani. "Vsi gostje so z velikim veseljem prišli v Izolo, predvsem pa so vsi pohvalili bolj sproščeno vzdušje in netekmovalnost."

Ena izmed novosti letošnjega festivala je bila namreč opustitev izbora zmagovalnega filma, s čimer so "festivalu resnično dodali novo dimenzijo in se posvetili drugim stvarem namesto tekmovalnosti, kar je bilo tudi čutiti," je povedala Pavličeva in dodala, da bodo po vsej verjetnosti z "netekmovalnim programom" nadaljevali, ker jim dopušča veliko več manevrskega prostora.

Glede termina festivala pa Pavličeva meni, da je zgodnji poletni termin pravi termin, ki je bil tudi prvotni termin festivala, čeprav so poskusili tudi septembrskega.

V sklopu festivala se je na več izolskih prizoriščih odvrtelo več kot 40 filmov, pod imenom Otok v Ljubljani pa je z devetimi filmi festival gostoval tudi v ljubljanskem Kinodvoru. Obmorski festival so oplemenitile raznovrstne sekcije in gosti z vsega sveta, avtorji, producenti, publicisti, direktorji in selektorji festivalov, med njimi tudi italijanski režiser Piergiorgio Gay in posebna gostja, francoska igralka Amanda Langlet.

Ne spreglejte