Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2011,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 6. 12. 2011, 16.08

8 let

Obeta se veliko novega v slovenskih kinematografih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Podjetje Blitz Film & Video Distribution je predstavilo filmsko distribucijo za slovenske kinematografe v letu 2012. Obljubljajo vznemirljivo in kakovostno sezono polno novih izdelkov in storitev.

Tomislav Vinceković je na današnji predstavitvi v Koloseju dejal, da se podjetjem izplača navezati na kakšno močno filmsko franšizo. Primer je film Ledena Doba 3, ki se je leta 2009 povezal z Intersparom in Sparom in izrazito povečal prodajo določenih izdelkov. Predvidoma julija prihodnje leto prihaja na velika platna četrti del omenjene franšize. Direktor Blitz Film & Video Distribution je omenil še, da podjetje v državah nekdanje Jugoslavije v prihodnje načrtuje gradnjo novih multipleksov. Delujejo kot distributer filmov hollywoodskih studiev Warnes Bros, 20th Century Fox in nekaterih največjih neodvisnih studiev. Produktna vodja za filmski marketing Aleša Mihelič je predstavila nekaj statistik, narejenih na podlagi ankete, ki jo je pripravil Kolosej. Statistike kažejo, da filmski gledalci ponavadi hodijo v kino v družbi, zabava predstavlja glavni razlog za obisk, vsak deseti gledalec pa ob tem tudi nakupuje. Najbolj gledan filmski žanr je romantična komedija. "Kino kot ena izmed prostočasnih dejavnosti ponuja beg od vsakdanjega življenja, ponuja olajšanje od vsakdanjih skrbi," je dejala Miheličeva.

Kot je za STA povedala Miheličeva, si prihodnje leto največ gledalcev obetajo od nadaljevanja franšize Ledena doba v 3D tehniki, kajti tretji del si je zgolj v Sloveniji ogledalo približno 400.000 ljudi. V času valentinovega v Slovenijo prihaja film "This Means War", v katerem se agenta CIE (Tom Hardy in Chris Pine) ujameta v ljubezenski trikotnik s privlačno blondinko, ki jo igra Reese Whiterspoon. Zatem na velika platna prihaja film "Descendants", v katerem igra George Clooney in si po Miheličevih besedah obeta oskarja, prav tako kot film "J. Edgar", v katerem igra Leonardo DiCaprio. Blitz bo med drugim za slovenske kinematografe distribuiral Titanik v 3D tehniki, nadaljevanje Zvezdnih vojn in enega izmed najbolj pričakovanih filmov leta 2012, "Dark Knight Rises" s Christianom Baleom v glavni vlogi.

Ne spreglejte