Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 26. 6. 2013, 12.15

8 let

Philip Seymour Hoffman se pridružuje Tomu Hardyju in Garyju Oldmanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Igralsko trojico bomo ob Noomi Rapace videli v trilerju Otrok 44, posnetem po istoimenskem romanu britanskega avtorja Toma Roba Smitha.

Kako predan je svojemu poklicu ameriški igralec Philip Seymour Hoffman? Kot kaže, zelo – še pred nekaj tedni se je namreč zaradi vnovičnega zatona v droge prijavil na zdravljenje odvisnosti, zdaj pa se je že vrnil na delo. Potrdil je svoje sodelovanje v že nastajajočem trilerju Otrok 44.

S tem se pridružuje igralski ekipi, ki jo sestavljajo Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Paddy Considine in libanonski igralec Fares Fares.

Kot režiser se bo pod film podpisal Daniel Espinosa, eno od producentskih taktirk pa drži Ridley Scott. Scenarij je po istoimenskem romanu Toma Roba Smitha napisal Richard Price, ki je med drugim pisal za serijo Žica.

Zgodba se dogaja v stalinistični Sovjetski zvezi leta 1953. Nekdanji vojni heroj in uslužbenec Službe državne varnosti Lev Demidov (Tom Hardy) je človek, ki absolutno verjame v svojo državo in njeno ureditev. Ker naredi napako, zaradi katere mu odvzamejo vse privilegije in ga, skupaj z ženo, izženejo iz Moskve v odmaknjeni Uralsk, kjer naj bi opravljal delo nižjega miličnika. Zgodba se začne odvijati, ko vidi fotografije umorjene deklice, ki ga zaradi načina smrti spominjajo na podoben primer, s katerim se je srečal v prejšnji službi. Kmalu odkrije, da je bilo na enak način umorjenih več otrok in spozna, da obstaja velika verjetnost, da je vse ubila ista oseba. Ker pa v komunistični Sovjetski zvezi umori uradno ne obstajajo in smrti otrok pripišejo raznim nesrečam, mora Demidov skrivaj raziskovati povezave med umori in iskati morilca. Otrok 44 je bil leta 2008 nominiran za prestižno Bookerjevo nagrado, prihajajoči film pa naj bi na velikem platnu zaživel prihodnje leto.

Ne spreglejte