Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2011,
8.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 13. 10. 2011, 8.18

8 let

Prihajajo Trije mušketirji in Kužna nevarnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnji teden, 20. oktobra, v kinematografe prihajata kar dva filma, vredna ogleda – Kužna nevarnost in Trije mušketirji.

Oskarjevec Steven Soderbergh (Preprodajalci) je režiral srhljivko mednarodnih razsežnosti Kužna nevarnost, v katerem sodeluje mednarodna zvezdniška zasedba na čelu z oskarjevcema Marion Cotillard (Življenje v rožnatem, Izvor) in Mattom Damonom (Dobri Will Hunting, filmi iz franšize Bourne). Poleg njiju nastopajo še oskarjeva nominiranca Laurence Fishburne (kaj ima ljubezen s tem, Matrica) in Jude Law (Hladni vrh, Sherlock Holmes) ter oskarjevki Gwyneth Paltrow (Zaljubljeni Shakespeare, Iron Man) in Kate Winslet (Bralec, Titanik). Soderbergh je režiral po izvirnem scenariju Scotta Z. Burnsa (Bournov ultimat, Špicelj!). "Priložnosti, da posnameš film, ki obravnava teme, s kakršnimi se lahko poistoveti prav vsak, pa je hkrati še srhljivka, ne najdeš za vsakim vogalom," pravi režiser. "Ko sva se s Scottom pogovarjala, da bi posnela resen film o pandemiji, sva vedela, da se ga morava – zaradi vsega, kar se dandanes dogaja po svetu, in tega, kako zelo sta napredovali medicina in tehnologija – lotiti na skrajno realističen način." Kužna nevarnost je strah vzbujajoč film tako na razumski kot čustveni ravni, saj se, čeprav je zgodba izmišljena, naslanja na resnično znanost in resnične scenarije – poleg tega pa zgodbo spremljamo skozi dramo življenj posameznikov in odnosov, ki bodo morebiti zdaj zdaj poniknili ali pa se vsaj za vedno spremenili. "Pomembno je, da ti liki delujejo kot vsakdanji ljudje, ne zgolj kot zdravstveni delavci ali strokovnjaki na svojih področjih," pravi Kate Winslet, ki upodablja mlado zdravnico v službi na enem od krajev, ki ga kot prvega označijo za središče okužb. "Svet te epidemije spoznavamo skozi človeške kanale."

Trije mušketirji

Film Trije mušketirji (Three Musketeers), posnet po kultni knjigi Alexandra Dumasa, je akcijska avantura, posneta v 3D-tehniki, ki bo navdušila vse ljubitelje spektaklov. V filmu režiserja Paula W.S. Andresona igrajo Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Mads Mikkelsen, Gabriella Wilde, James Corden, Juno Temple, Freddie Fox, Orlando Bloom in Christoph Waltz.

Pot Treh mušketirjev se začne v Benetkah: trije legendarni vitezi Athos, Porthos in Aramis se srečajo v trezorju doževe palače. Vsak od njih ima kodirni ključ do najbolj varovanega bogastva v Evropi – do da Vincijevih risb za prvo letalo na svetu. Athosova ljubica, Milady de Winter, junake hladnokrvno prelisiči in se spajdaši z angleškim vojvodo Buckinghamskim. Slednji dobi v roke da Vincijeve načrte, Athosovo srce pa je strto – tako kot volja mušketirjev.

"Ta zgodba filmarjem ponuja priložnost, da nas povabijo v svet, kakršnega sodobno gledalstvo še ni izkusilo. Potopiti občinstvo v svet Pariza 17. stoletja je neverjetno. Samo pomislite. Doslej ni nobena filmska različica naslikala Francije ali Pariza. Vem, da zveni čudno, glede na to, da sem film snemal v Nemčiji, toda arhitektura v filmu je prava francoska arhitektura. Z vizualnimi učinki pa sem lahko oživil tudi cele dele Pariza: katedrala Notre Dame je takšna, kod je bila takrat, prav tako Louvre in čudoviti mostovi prek Sene, hiše, ki so jih gradili na njih, trgovine in vse drugo, česar v nobenem filmu o treh mušketirjih doslej še nismo videli," je povedal režiser.

Ne spreglejte