Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anja Markovič Mirko Mayer

Sreda, 18. 6. 2014, 12.18

8 let

Razkrivamo nove voditelje oddaje Danes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od 14. julija naprej bodo informativno oddajo Danes na Planet TV vodili Anja Markovič, Uroš Slak in Mirko Mayer. Danes bo od 14. julija na sporedu ob 19. uri.

Anja Markovič je do zdaj delala kot novinarka informativne oddaje Danes, pred tem pa tudi kot novinarka, redaktorica in terenska voditeljica oddaje Dobro jutro na TV Slovenija, od 14. julija naprej pa bo s televizijskimi gledalci ob sobotah in nedeljah kot voditeljica oddaje Danes. "Bojan mi je izkazal zaupanje, ko mi je ponudil vodenje oddaje. Veselim se prvega konca tedna, ki ga bom kot voditeljica preživela z našimi gledalci, in seveda tudi vseh nadaljnjih," je povedala Anja.

Od ponedeljka do petka pa bosta informativno oddajo Danes vodila Uroš Slak ter Mirko Mayer, vsak svoj teden. Uroš Slak je slovenskim gledalcem poznan kot voditelj pogovornih oddaj o politično-aktualnih temah, s katerimi je zaznamoval informativni medijski svet. Mirka Mayerja gledalci poznajo kot prodornega raziskovalnega novinarja oddaje Svet na Kanalu A, od 14. julija naprej pa ga bodo gledali v novi vlogi – tudi kot voditelja.

"V prostoru informativnega programa je v Sloveniji nastala praznina, ki jo bomo zapolnili z Danes. Ne bomo le poročali, ampak bomo tudi komentirali ter analizirali. Ne bomo pristali na klišeje, izgovore, ampak bomo vrtali in že ob 19. uri komentirali odmeve iz ozadja," pravi Uroš Slak. Mirko Mayer pa ob tem dodaja: "V Sloveniji je prišel čas, da gledalci dobijo odgovor, kdo nam je ukradel državo."

14. julija bo informativna oddaja Danes na Planet TV doživela tudi druge spremembe – oddaja bo od takrat na sporedu ob 19. uri, dolga bo eno uro, spremenili pa se bosta torej tudi vsebina in oblika oddaje.

Informativna oddaja Danes bo na slovenski televizijski trg prinesla novost podajanja dnevnih informacij – v Danes ob 19. uri ne bomo le podajali informacij, ampak bomo gledalcem ponudili globlji vpogled v dogajanje v Sloveniji in svetu. V informativni oddaji Danes bomo že ob 19. uri združili odmeve tistega dne, gledalci bodo dobili informacije, ki jih bo voditelj skupaj z gosti in novinarsko ekipo tudi analiziral in komentiral. V oddaji Danes bo vsak zakaj dobil svoj zato.

Ne spreglejte