Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 10. 2010,
7.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 24. 10. 2010, 7.46

8 let, 1 mesec

The Beatles Revival: Več kot cover bend

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Četverica glasbenikov iz Češke je z izjemnim nastopom in igranjem dokazala, zakaj velja za eno najboljših, če že ne kar najboljšo posnemovalko slovite liverpoolske četverice.

V Cvetličarni se je zbrala pisana druščina oboževalcev glasbe The Beatles. Najstarejši bi bili lahko dedki oziroma babice najmlajšim. V dvorani je bilo videti vse mogoče "profile" – od rockerjev, metalcev, starih rockerjev, še ne polnoletnih hipijev, rockabillyjev, pa vse do čisto "običajnih" ljudi, ki so delovali, kot da bi ravnokar stopili iz trgovine, pisarne ali šole. Vsekakor tako različne ljudi le redko kdaj vidiš v enem prostoru. Vsi obiskovalci so imeli eno željo - videti ene najboljših izvajalcev skladb The Beatles. Tako se je že ob prihodu članov The Beatles Revival na oder po Cvetličarni razleglo kričanje, ki je precej spominjalo na tiste legendarne prihode liverpoolske četverice, s katerimi so spravljali ob pamet takratne najstnice. Tokrat pa je bilo občinstvo v povprečju malce starejše in tudi moških krikov ni manjkalo.

The Beatles Revival so že ob uvodnih skladbah Please, Please Me, Eight Days A Week in She Loves You pokazali, da gre pri njih še za kaj več, kot le za ceneno preigravanje skladb Beatlov. Zvok skupine je v večni skladb neverjetno podoben izvirnikom. Bend uporablja enake instrumente kot Beatli, in tudi vokalno jih precej dobro posnema. Revival pa pazijo tudi na odrsko postavitev in še na nekatere druge detajle. Nekakšen njihov dodatek so odlične in zelo inteligentne napovedi, s katerimi so učinkovito gradili potek šova in še dodatno zabavali občinstvo. V napovedih pa je bil tudi marsikateri zanimiv podatek o veliki četverici in ali kaj drugega, vezano zanjo. Večino koncerta sta tako le moderno ozvočenje in svetlobna oprema spomnili, da vendarle nismo v šestdesetih.

Za razliko od večine cover bandov The Beatles Revival niti za trenutek ne pomislijo, da so sedaj oni izvirnik. Do skladb in svojega početja imajo zdravo distanco, ki še dodatno prepriča.

Zaradi vsega tega jim je občinstvo v Cvetličarni jedlo iz roke. Žur je bil neverjeten in boljši, kot pri večini nastopov "originalnih skupin". Obiskovalci so se odzivali skoraj na vsako noto in vsako pobudo četverice, nemalokrat pa je prišlo tudi do povsem spontanih, a zato nič manj burnih reakcij. Slednje se je zelo dobro videlo oziroma predvsem slišalo, ko je občinstvo klicalo skupino na bis.

Po nastopu postane tudi jasno, zakaj so The Beatles Revival dobili čast, da so lahko kot eni redkih tovrstnih bendov nastopili pred britansko kraljico. Vsekakor je bil njihov nastop odličen in če vas včeraj ni bilo tam in če ste ljubitelji glasbe The Beatles, potem jih naslednjič nikakor ne smete zamuditi. Da se bo skupina še vrnila v Slovenijo, pa po tem odličnem nastopu ne gre dvomiti. Že 29. novembra jih boste lahko videli v Velenju.

Ne spreglejte