Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 9. 2014,
8.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 16. 9. 2014, 8.26

8 let, 3 mesece

V kino prihaja POT V RAJ!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nagrada občinstva za najboljši film - FSF 2014.

V kinematografe v četrtek, 18. septembra, prihaja nov slovenski celovečerni film Pot v raj v režiji Blaža Završnika. V romantičnem boat movieju sta glavni vlogi odigrala nadarjena Ajda Smrekar in Klemen Janežič.

Je lahko jadranje nepravi čas za pravo ljubezen?

Mlad fant se po smrti obeh staršev odpravi na očetovo jadrnico, a pot mu prekriža zmedeno dekle, ki ga prepriča, da jo vzame s sabo na jadranje do Dalmacije.

Žak (Klemen Janežič), študent fizike iz majhnega slovenskega kraja, se po pogrebu obeh staršev izmuzne z depresivne sedmine. Njegov cilj: očetova jadrnica, zasidrana v marini, iskanje miru in obujanje spominov. Po večdnevnem pešačenju, izogibanju prometnih cest in nočeh pod zvezdami mu pot prekriža zgovorna Lučka (Ajda Smrekar), ki hitro ugotovi, da sta oba namenjena proti morju. Po mučni skupni poti do obale Lučka Žaka s svojo simpatičnostjo in zmedenostjo vendarle prepriča, da jo vzame s sabo na jadrnico do otoka Olib, kamor je namenjena. Počasi iz tujcev postajata nekaj več. Drug drugega sprejmeta s težavami, ki jih nosita s sabo. Brez pomilovanja in tolažbe.

Film Pot v raj bo premiero doživel v četrtek, 18. septembra 2014, v ljubljanskem Koloseju!

Film Pot v raj so snemali poleti 2013. Po snemanju na kopnem se je produkcija preselila še na morje. Zaradi "majhnosti" prostora so kadre na jadrnici snemali zgolj štirje: glavna igralca (Ajda Smrekar, Klemen Janežič) ter režiser Blaž Završnik in direktor fotografije Lev Predan Kowarski. Oba igralca, režiser in direktor fotografije so v minimalni zasedbi posneli kadre, ki so dovršeni in vzbujajo občutek, da so bili posneti z velikimi produkcijskimi stroški.

Film Pot v raj se je prvič predstavil občinstvu na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je, poleg src gledalcev, osvojil tudi nagrado občinstva za najboljši film. Ajda Smrekar pa je z vlogo Lučke prepričala strokovno žirijo in prejela naziv Stopova igralka leta.

Pot v raj je nedvomno film, ki vas bo namejal, vas spravil v jok in vsaj za nekaj trenutnov odpihnil vaše skrbi. Kmalu v kinematografih.

Ne spreglejte