Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 21. 11. 2012, 19.23

8 let

V Londonu z Rolling Stonesi tudi nekdanja člana Wyman in Taylor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zasedba je oznanila, da bosta na londonskih koncertih ob 50-letnici skupine gostovala nekdanja člana Mick Taylor in Bill Wyman. Ogledate si lahko tudi nov videospot, v katerem nastopa Noomi Rapace.

Kot poroča Guardian, so člani zasedbe The Rolling Stones svoje oboževalce razveselili z novico, da se jim bosta na londonskem koncertnem odru pridružila prvotni basist Billy Wyman in nekdanji kitarist Mick Taylor. Wyman je pri zasedbi basiral vse do leta 1993, Taylor pa je z njimi igral med letoma 1969 in 1974. Prvi londonski koncert v O2 areni je že v nedeljo, 25. novembra., drugi pa v četrtek, 29. novembra.

Četverec The Rolling Stones, ki ga sestavljajo Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Ronnie Wood, je sicer z nekdanjima članova v zadnjih letih že večkrat sodeloval. Oba sta se dobrih starih časov spominjala v jubilejnem dokumentarcu Crossfire Hurricane – Taylor je v njem med drugim dejal, da je bend zapustil zaradi svoje zasvojenosti s heroinom.

Taylor je hkrati leta 2010 za novo izdajo albuma Exile on Main Street (1972) posnel nove kitarske dele. Veliko ljubiteljev legendarne zasedbe naj bi ga celo opisovalo kot najboljšega glasbenika, ki je kadarkoli igral v Rolling Stones. Njegovo kitaro je recimo mogoče slišati na albumih Let It Bleed, Sticky Fingers in Goat's Head Soup. V preteklih letih je tudi tu in tam koncertno sodeloval s posameznimi člani zasedbe.

Kot rečeno, je Wyman zasedbo zapustil leta 1993, ko se je osredotočil na svojo blues-rock zasedbo Bill Wyman's Rhythm Kings.

Ob svojemu obujanju spominov je zasedba Rolling Stones razkrila tudi posebno aplikacijo za iPhone, s katero lahko oboževalci gledajo intervjuje, različne videe, sodelujejo v nagradnih igrah in kupujejo glasbo ter različno promocijsko blago.

Spodaj si lahko ogledate tudi njihov sveži videospot za skladbo Doom and Gloom. V njem je mogoče videti igralko Noomi Rapace, režiral pa ga je Jonas Åkerlund, ki je v preteklosti med drugim režiral tudi za Madonno, Lady Gaga, Britney Spears, Primal Scream, zasedbo The Prodigy in U2.

Ne spreglejte