Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2014,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 7. 11. 2014, 14.32

8 let

"Začeli bomo počasi in nežno, končali pa z umazanim seksom v mojem avtu, velja?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sinoči je v Ljubljani nastopil kanadski pevec Michael Bublé, ki je obljubljal nepozaben šov. Obljubo je držal, občinstvo pa osvojil z glasom, stasom in duhovitimi opazkami.

"Bublé?" je gospa srednjih let pomahala z dvema vstopnicama skozi okno avtomobila z italijansko registracijo, ki je ustavil ob avtobusnem postajališču. "Samo naravnost vozite, pa boste tam," ji je pomagal mladenič, ki je čakal na avtobus proti dvorani Stožice.

Tam je sinoči nastopil z grammyjem nagrajeni kanadski pevec Michael Bublé, visokim cenam vstopnic navkljub (tudi sto evrov in več) pa je stožiško dvorano do devete ure zvečer, ko je zvezdnik začel nastop, skoraj povsem napolnilo 6.000 obiskovalcev.

Začetek v bondovskem slogu, z ognjem in vročico In začelo se je naravnost filmsko, v bondovskem slogu, ko se je 39-letni Bublé na odru prikazal v črni obleki z metuljčkom in odpel Fever. Že ob uvodni skladbi je s sprehajanjem po odru nakazal, da koncert ne bo statičen. In res je bil daleč od tega. Čedni glasbenik, ki ga ob priredbah swingovskih klasik poznamo tudi po avtorskih skladbah, je med skoraj dvournim koncertom plesal, se družil z orkestrom ali čisto sam koketiral z občinstvom.

"To je vaša zabava," je dejal, "Ta koncert je kot zmenek. Začeli bomo počasi, nežno in romantično. Če nam bo všeč, bomo končali z umazanim seksom v mojem avtu, velja?" Potem navrgel še nekaj duhovitih pripomb na račun svojega osebnega stražarja Joséja, dame iz prvih vrst, ki ga ni hotela spustiti iz objema, ter fanta, ki je skupaj s slavnim pevcem zapel nekaj taktov in pokazal svoj talent.

Denar od prodanih vstopnic bi podaril Stožicam, da vgradijo prezračevanje Ne moremo mimo opazke na račun vročine v dvorani Stožice. Bublé si je namreč že po nekaj minutah brisal pot z obraza in se pošalil, da bo "denar od prodanih vstopnic vrnil dvorani, da vanjo vgradijo prezračevanje." Vrnimo se k skladbam. Kot je obljubil, je začel z mirnejšimi. Klasiki Fever je sledil njegov novejši hit Haven't Met You Yet, nadaljeval pa s Try A Little Tenderness, You Make Me Feel So Young (skladba, ki jo je napisal "meni zelo ljub avtor Justin Bieber", še ena od Bubléjevih šal), Moondance, Come Dance With me in še eno od njegovih najbolj znanih (priredb) Feeling Good, ob kateri je do izraza spet prišla filmska teatraličnost, ki jo je odlično podpisoval orkester, pa tudi scena, vizualije in luči.

Po prvem sklopu se je orkester pomaknil naprej, pevec pa si je vzel čas in predstavil prav vsakega člana. Spet: duhovito in iskreno. Skozi celoten nastop se je Kanadčan izkazal kot izjemno skromen in hvaležen vsem, ki mu na njegovi glasbeni poti pomagajo. Sledili sta skladbi Lucky 13 in World On A String, nato pa se je začel bolj akustičen del s tremi kitarami, klavirjem in bobni.

Koncert za pare in samske: "Odlična priložnost za trojčka." "Si predstavljate, kako čudovito je, ko pesem, ki si jo napisal, zapoje na tisoče ljudi?" je vprašal občinstvo, potem ko mu je to pomagalo končati skladbo Everything. "Tudi, če ne pojejo prav," je šaljivo dodal. Nato je nagovoril vse pare, pa tudi samske, češ da je koncert "odlična priložnost za trojčka".

Ko glavna zvezda večera zapoje s predskupino Med skladbi That's All in Crazy Love mu je uspelo vriniti še eno nepričakovano, ko je povsem resno zapel pesem Everybody fantovske senzacije devetdesetih, Backstreet Boys. Po še eni od bolj čustvenih skladb – Home so se zaslišali takti velike uspešnice Daft Punk in Pharrella Williamsa in občinstvo je zaplesalo na Get Lucky, medtem ko se je Michael sprehodil po parterju do ločenega odra nasproti glavnemu.

Tam je ob pomoči predskupine Naturally7 – sedmerice a capella pevcev iz New Yorka, ki so pred koncertom dodobra razvneli obiskovalce – razigrano odpel štiri pesmi v acapella slogu. Med All You Need Is Love je občinstvo ponorelo, saj se je nad areno raztreslo na tisoče rdečih in belih papirnatih src.

Po vrnitvi na glavni oder je pevec, že vidno utrujen, zapel še dve pesmi, Burning Love in Beautiful Day, nato pa se čustveno poslovil. A ne za dolgo, vztrajno občinstvo ga je s huronskim aplavzom privabilo nazaj na oder.

Za finale: dvorana v temi, zadržan dih in le Bubléjev glas Brez metuljčka in v suknjiču, posutem z bleščicami, je osupnil z izvedbo pesmi Cry Me A River, kjer so se spet izkazali mojstri scenografije in poskrbeli za skorajda kaskaderski vložek, ki je pevca dvignil visoko v zrak. Ob živahnejši Save The Last Dance je občinstvo poplesavalo med sedeži in tribunami, s povsem zadnjo skladbo večera, Song For You, pa se je mojster poklonil vsem svojim oboževalcem. Za mravljince, ki kar niso hoteli pojenjati, pa je poskrbel z nekaj verzi, odpetimi brez mikrofona. Naša največja dvorana, tisoči ljudi in on. S tem, zaradi česar je to, kar je – z glasom.

Ne spreglejte