Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
11.56

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Evino portfolio tasting degustacija Evino PR članek

Sreda, 6. 3. 2024, 11.56

1 mesec, 2 tedna

Ljubitelji vina ponovno v Stožicah

Oglasno sporočilo
eVinoportfoliotasting2024-Foto_Ziga_Intihar-285_1200 | Foto Žiga Intihar

Foto: Žiga Intihar

V torek, 5. marca, smo v VIP-prostorih nogometnega stadiona Stožice gostili že 3. Evino portfolio tasting. Dogodek je bil zasnovan posebej za gostinski segment, navdušenje in številčna udeležba v prejšnjih letih pa sta nas ponovno motivirala k organizaciji. Skupaj s številnimi razstavljavci smo ustvarili edinstveno doživetje, ki bo gotovo prispevalo k dvigu kakovosti vinske ponudbe in poznavanja destilatov.

Srečanje je bilo v prvi vrsti namenjeno gostincem in njihovim ekipam, kar pomeni korak naprej v izobraževanju in izboljšanju vinskega znanja, s posledičnim pozitivnim vplivom na vinsko ponudbo. Veselimo se, da smo lahko pozdravili ekipe številnih uglednih slovenskih restavracij, hotelov, barov in picerij, s čimer smo še dodatno poudarili pomembnost takšnih srečanj. Z zadovoljstvom sporočamo, da smo na dogodku gostili več kot 500 obiskovalcev, med katerimi so bili številni priznani obrazi iz slovenske gastronomske scene. Festival je predstavljal odlično priložnost za osebno povezovanje lastnikov restavracij z vinarji in destilarji.

eVinoportfoliotasting2024-Foto_Ziga_Intihar-426_1200 | Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar

Povabilu so se odzvali slovenski vinarji iz Goriških brd (Marjan Simčič, Gašper Vina, Dolfo, Bužinel, Sirk, Edi Simčič, Ščurek, Klet Brda in Ferdinand), Vipavske doline (Burja, Sutor, Pasji rep in Tilia) in Štajerske (Herga, Familija, Plateis, Joannes, Gross, Oskar in Šumenjak).

eVinoportfoliotasting2024-Foto_Ziga_Intihar-519_1200 | Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar

Hkrati so svoja vina predstavili številni tuji vinarji iz sosednjih držav. Obiskovalce so navdušila vina Tenuta del Nicchio, najnovejšega projekta Lodovica Antinorija, enega največjih imen svetovne vinske scene. Iz Italije so nas obiskali tudi La Spinetta in Michele Chiarlo iz Piemonta, Livon iz Friulia ter zamejski vinarji Sturm, Keber in Zidarich. Svoja vina sta predstavili hrvaška klet Kabola in bosanska klet Škegro. Iz Francije so nas obiskali predstavniki Domaine Clarence Dillon iz Bordeauxa, Chateau de l'Escarelle iz Provanse in Domaine Sparr iz Alzacije, špansko cavo pa so predstavljali zastopniki Raventosa. Obiskovalcem so bila v sklopu dogodka na voljo vina Francije, Italije, Španije, Portugalske, Avstralije in Združenih držav Amerike, ki lepo celostno zaokrožujejo ponudbo Evina. Kot vedno so veliko zanimanja požele znamke penine Pol Roger, Charles Heidsieck in Serge Mathieu ter slovenski mednarodno uveljavljeni vinarji, kot so Marjan Simčič, Primož s posestva Burja in vina Gašper.

eVinoportfoliotasting2024-Foto_Ziga_Intihar-161_1200 | Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar

Barmani so v barskem delu dogodka ustvarjali vrhunske koktajle na osnovi žganj iz agave ali vermutov Cocchi, ki so že dolgo na vrhu lestvic Drinks international. Prav tako smo gostili predstavnika rumov Dictador iz Kolumbije. Na voljo je bila tudi izjemna ponudba špiritov, vključno z džini (Monologue, Brin, Nordes, Martin Miller’s, Gunpowder) in številnimi drugimi visokokakovostnimi žganimi pijačami, kot so žganice Zarić, kalvados Comte Louis de Lauriston, tekila Arette, mezcal Bruxo, konjak Tesseron, armagnac Tariquet, vinjak KuBrata ZBrd, kavni liker Berta ter viskiji Hyde, Douglas Laing in najnovejši premierno predstavljeni Bellevoye.

eVinoportfoliotasting2024-Foto_Ziga_Intihar-105_1200 | Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar

Bellevoye so francoski viskiji Jeana Moueixa iz dinastije, ki ima v lasti znameniti Chateau Petrus.

Fotogalerija
1 / 8

Vsa vina so degustirali v kozarcih svetovno priznane blagovne znamke Riedel, ki se ponaša z več kot 265-letno tradicijo, danes pa jo vodi že 11. generacija. Njihovi kozarci so znani po natančnih linijah in estetskih oblikah, ki pripomorejo k popolnosti okusov in arom vin ter koktajlov.

eVinoportfoliotasting2024-Foto_Ziga_Intihar-247_1200 | Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar

Najlepša hvala vsem razstavljavcem, ki so se odzvali našemu povabilu in prispevali k uspehu dogodka. Prav tako se zahvaljujemo vsem gostincem, ki so s svojo prisotnostjo ustvarili fenomenalno vzdušje. Veselimo se ponovnega srečanja prihodnje leto.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Naročnik oglasnega sporočila je EVINO D.O.O.

Ne spreglejte