0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

Gostilna Krištof: med kranjsko klobaso in sodobnimi zgodbami

Avtor: Miha First

Gostilna Krištof v Predosljah je nabrala že kar čedno kilometrino, čeprav vsaj na videz ponuja zelo specifično hrano - vegetarijansko, vegansko in presno.

0
0
0
0
0

Resnici na ljubo se pravil sodobnega prehranjevanja ne držijo kot pijanec plota, zato lahko skupine in skupinice iz okoliških krajev postrežejo tudi s hranami, ki niso povsem zavezane k sodobnim trendom. Krištof torej ubira moderne poti, rad se ozira po sosedih in išče nove zgodbe tudi pri oblikovanju jedi, kjer prav tako žanje mnoge uspehe.


GOSTILNA KRIŠTOF KRIŠTOF BOLKA S.P.
PREDOSLJE 22
4000 KRANJ

Telefon: 042341030


Več o podjetju na: zemljevid.najdi.si
Več kontaktov na: itis.si

Tistega večera pa je bilo na Krištofovem vrtu v okviru degustacijskih menijev, daljši nas je stal 57 evrov skupaj z vinom, krajši pa 42 evrov, približno takole: najprej so nam prinesli (vse bolj tradicionalno) sirovo liziko, potem pa na pladnju še mini porcije sendviča z nagrajeno Arvajevo kranjsko klobaso, žličko liptauerja, nekaj mini špargljev in slanine. Vsega je bilo prav malo, da smo se lahko pripravili na jedi, ki jih štejejo med svoje najnovejše kreacije.

Pin It

Mimogrede, na mizi je bilo oljčno olje s pisanimi diplomami nagrajenega Vanje Dujca, na mizi je bil Sirkov kis, v kozarcu pa so dišale zeliščne travice, ki jih natrgajo na vrtu. V enem meniju je bila konzerva, v katero so pomešali muškatno hobotnico z grenivko in samo za okus govejega karpača s skuto, na drugi strani smo sami določili začetek krajšega menija: mlad pečen kozji sir z mlado špinačo, grahom in oljem s tartufi. Oboje smo podkrepili z vipavskim chardonnayem Tilia. Soliden uvod, solidno vino.

Tunin stejk s sipinimi rezanci je pomenil nadaljevanje korektno zastavljene ribje zgodbe, na mesni strani pa so taljato postavili na listnato testo skupaj s češnjevim paradižnikom, mehko polento in bučnimi semeni. Malbec Graffigna je eno tistih vin, ki ga naše omizje ne ceni najvišje, Prinčičev modri pinot pa je doživel, da smo ga še enkrat natočili.

V sladkem finalu smo dobili ingverjev parfe na kakavovem browniju s pomarančno marelično omako, na drugi strani je bila jagodna pita s kokosovim sladoledom. In kot je običaj v bližnji tujini, tudi pri Krištofu dajejo za slovo nekaj malega sladkega brezplačno. Izpostavili bomo jagodni sorbet in domače rafaello kokosove bombone. Mimogrede, Gorenjci ne skoparijo s Štekarjevimi žganicami, verjetno jih je bilo v ponudbi kar kakšnih deset; ne, vseh pa res nismo poskusili.

Pin It

Povzetek


Kreativna kuhinja mnogo okusov in izumov. Po eni strani ponujajo mnogo in še več za vegetarijance in nasprotno: Arvajevo klobaso, da o Fondinih brancinih niti ne govorimo.

Vinska karta ponuja nekaj zanimivih možnosti, lahko bi bila morda za kak evro prijaznejša.
Rubrika Ocenili smo ni plačana. Izbor restavracij je prepuščen uredništvu in ocenjevalcu Mihi Firstu, ki restavracije obiskuje nenapovedano.

Ocenite opisanega ponudnika na najdi.si zemljevidu in omogočite tudi drugim, da bodo našli najboljše gostinske ponudnike.

Preberite še:

Posestvo Pule: doma pri Anderliču

Najprestižnejša dolenjska turistično-gostinska destinacija ponuja naravo, konje, hišice, bazen in masažo. A mnogo ceneje je v hribih nad Mokronogom samo nekaj malega pomalicati.

Foto: Ana Kovač

Ključne besede: ocenili smo

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Fotogalerija
Prenovljeno stanovanje v Goteburgu

Dom, ki ga predstavljamo tokrat, je zanimiva kombinacija sodobnega pristopa in spoštovanja stoletje starega skeleta stanovanja. Dokaz, da so pomanjkljivosti lahko tudi lepe.

Izboljšajte vaše tekaške rezultate

Z upoštevanjem nasvetov profesionalnih športnikov lahko izboljšate svoje tekaške rezultate in si zagotovite odlično tekaško sezono.

Naročite hrano na dom prek spleta

Obiščite portal www.halohrana.si in naročite hrano na dom ali delovno mesto kar prek spleta – po vsej Sloveniji.

Resnica o beljakovinskih napitkih

Z beljakovinskimi napitki lahko v času hujšanja dopolnjujemo svojo običajno prehrano.

Osnovna pravila za boljši in varnejši tek

Vaš tekaški uspeh je odvisen predvsem od vztrajnosti in potrpežljivosti, saj boste zanj potrebovali leta, ne mesecev.

Anketa

Ali že čutite spomladansko utrujenost?

Razmišljate o prenovi ogrevanja?

Nova tehnologija IR ogrevanja z visokimi prihranki! Povprašajte za brezplačen izračun vašega objekta!

Pomladno prebujenje prinaša nižje cene!

V Unicommerce vam to pomlad nudimo znižane cene hobi naprav dovršene kakovosti. Preverite!

4 dni zdravljenja z bioenergijo

Zdravljenje vodi diplomant svetovno priznanega bioenergetika Zdenka Domančiča, Zdravko Mrđa.

oglasno sporočilo Zagotavlja