Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
11.33

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

TOP VINO by EVINO festival degustacija eVino PR članek

Sreda, 13. 9. 2023, 11.33

8 mesecev, 3 tedne

Udeležba prestižnih ponudnikov vin in žganih pijač na festivalu TOP VINO by EVINO

Potovanje okrog sveta v kozarcu vina

Oglasno sporočilo
Gašper Čarman | Foto eVino

Foto: eVino

1. in 2. oktobra na Ljubljanskem gradu na 3. festivalu TOP VINO by EVINO pričakujemo izjemno paleto svetovno priznanih ponudnikov vin in žganih pijač. Festival, ki je že tradicionalno prizorišče vrhunskega vinskega doživetja, bo gostil izjemno zbirko priznanih blagovnih znamk, ki bodo navdušile ljubitelje vin in žganih pijač.

Champagne Pol Roger | Foto: eVino Champagne Pol Roger Foto: eVino

Med udeleženci festivala bodo:

  • Pol Roger – predstavitev njihovega najdražjega in najbolj prestižnega šampanjca, Sir Winston Churchill, ki je bil prvič izdan leta 1975 v znak globokega prijateljstva med Pol Rogerjem in Winstonom Churchillom. Šampanjec s polnim okusom in relativno zrelostjo ter s svojo edinstveno eleganco bo zagotovo navdušil obiskovalce. Cena se pri teh šampanjcih pri najboljših letnikih dvigne tudi do 250 evrov.
  • Tenuta di Biserno – Lodovico, lastnik kleti, bo predstavil istoimensko vrhunsko vino, ki odraža strast in zavezanost kakovosti. Lodovico je vino z izjemno globino in sodobnim okusom, ki ga zaznamuje izjemno ravnotežje med koncentracijo in močjo. Intenzivni aromi robide in slive sledijo začimbe, vonj toasta in čokolada. Buteljke Lodovico se gibljejo okrog 600 evrov.
  • Tua Rita – vino Redigaffi, paradno vino kleti Tua Rita, bo razkrilo svojo izjemno sorto, ki izstopa po svoji moči in kompleksnosti. Vino intenzivne barve je izredno kompleksno in lepo strukturirano z bogatimi aromami belega popra, črnega sadja, začimb in v ozadju vanilije ter okusom poznosezonskega sadja – robide in črne češnje. Cene teh buteljk se gibljejo okrog 280 evrov.
  • Vega Sicilia – vino Macan Classico bo predstavilo bogato zgodovino in tradicijo vina, ki nosi pečat izjemnosti. Vino svetovnega formata, ki združuje filozofijo in znanje dveh svetovnih vinskih velikanov – Benjamina de Rothschielda in Vege Sicilie. Vino, ki do popolnosti prezentira značaj vinske pokrajine, a hkrati ohranja pečat elegance obeh vinarjev.

    Vega Sicilia | Foto: eVino Foto: eVino
  • Bodegas MauroMauro je prvo vino kleti Mauro izpod rok vinarja Mariana Garcie, znanega po tem, da je bil prej 30 let tehnični vodja podjetja Vega Sicilia. Vino nazorno prikazuje predanost tradicionalnim tehnikam in vrhunski kakovosti. Gre za odlično vino z očarljivo cvetno aromo na nosu in aromo sadežev v ustih, ki marsikoga prijetno preseneti. Produkcija tega vina je mogoča le ob dobrih letinah.
  • Gravner – s svojo Rebulo bo predstavil edinstveno povezavo med tradicijo in inovacijami v pridelavi vina. Gravnerjeva Rebula je veličastna interpretacija slavne sorte belega grozdja: oranžno vino, rojeno v gruzijski amfori z dolgo maceracijo, ki je v sodu odležalo šest let. Cena buteljke se giblje okrog 100 €.
  • Marjan Simčičprestižna linija vin Opoka, vključno z letošnjim zmagovalcem Sauvignon Vert Opoka, ki ga je vinski poznavalec Luca Gardini uvrstil med tisoč najboljših vin na italijanskem tržišču in med pet elitnih tujih vin, ki so prejeli posebno nagrado kot najboljša tuja bela vina, ter klasiko Rebula Opoka, bo razkrila izjemno slovensko vinsko dediščino.

    Marjan Simčič | Foto: eVino Marjan Simčič Foto: eVino
  • Posestvo Burja – Posestvo Burja povezuje tradicionalno vipavsko vinogradniško kmetijo s sodobnim razumevanjem vina in biodinamičnim vinogradništvom. Žorž je vino, ki odraža strast do narave in Vipavske doline.
  • WinebrothersWinebrothers Chardonnay, okronan z zlatim Decanterjevim odličnem, bo razkril umetnost pridelave vina z edinstvenim pristopom. Odličen primerek chardonnayja iz zdaj že upravičeno legendarnega vinograda Breg v vasi Kozana.
  • Edi Simčič – Že od začetkov leta 1989 je trajnostno vinogradništvo in vinarstvo cilj družine. Tri različne linije, Classic, Lex in Single Vineyard, prikazujejo ves potencial lokalnega terroirja. Vsa vina se starajo v sodih, pri čemer se tako za bela kot za rdeča vina uporablja francoski hrast.
  • Movia – uvršča se med najpomembnejše in najpogosteje nagrajene znamke domačih in tujih vinskih kritikov. Pridelovanje vin v sožitju z naravo je že od samih začetkov vpeto v razmišljanje in delo Aleša Kristančiča, ki ga uspešno nadaljuje mlajša generacija, pri čemer se Lan lahko pohvali s svojo malvazijo MalVal.
  • Tilia – pod sloganom Hiša Pinotov Tilia Estate tekmuje z največjimi mojstri pinotov sveta. Razvijajo široko paleto vin, tako po okusu in bogatosti kot tudi po cenovnem razredu. Od svežih belih vin sončne linije do bogatejših in elegantnih modrih pinotov, ki jih najdemo pod črno in belo etiketo.
  • Tesseron bo očaral z izjemno kakovostjo žganih pijač, ki se ponašajo z dolgoletno tradicijo, ki sega v 19. stoletje. Grozdje za te prestižne konjake uspeva v dveh najbolj prestižnih apelacijah regije konjak.

    Tesseron | Foto: eVino Foto: eVino
  • Cocchi bo predstavil svojo zbirko aromatičnih pijač, ki bodo navdušile ljubitelje raznolikih okusov. Vsi njihovi izdelki temeljijo na receptih, ki jih je konec 19. stoletja osnoval Giulio Cocchi.

Festival TOP VINO bo priložnost, da se obiskovalci poglobijo v raznolik svet vin in žganih pijač ter se srečajo s strastnimi ustvarjalci teh izjemnih stvaritev. Obiskovalci bodo lahko poskusili vina in druge pijače, ki si jih ne morejo privoščiti vsak dan, zato je TOP VINO festival, ki se ga ne sme zamuditi.

Vstopnice za festival TOP VINO by EVINO so že naprodaj. V ceno vstopnice so vključene vse degustacije. Cena dnevne vstopnice v prodaji je 70 evrov, dvodnevne pa 110 evrov.

Naročnik oglasnega sporočila je EVINO. 

Ne spreglejte