Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
13.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Roš Hiša Franko Netflix dokumentarec

Torek, 1. 3. 2016, 13.57

6 let, 6 mesecev

Slovenka v Netflixovem dokumentarcu o najboljših kuharjih sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V drugi sezoni Netflixove dokumentarne serije o najslovitejših kuharskih mojstrih na svetu bo nastopila Ana Roš iz kobariške Hiše Franko.

Lani spomladi je Netflix, priljubljeni ponudnik videovsebin na zahtevo, objavil prvo sezono dokumentarca Chef's Table, v katerem je v šestih epizodah predstavil šest kuharskih mojstrov, po mnenju mnogih najboljših oziroma najbolj inovativnih kuharjev na svetu.

To so bili Italijan Massimo Bottura (njegova Osteria Francescana v Modeni velja za eno najboljših restavracij na svetu), Američan Dan Barber, Argentinec Francis Mallmann, Američanka japonskih korenin Niki Nakayama, Novozelandec Ben Shewry in Šved Magnus Nilsson.

Napovednik prve sezone:

V drugi sezoni bo zastopana tudi Slovenija Dokumentarec je pri občinstvu in kritikih naletel na izjemne odzive in pri Netflixu so kmalu napovedali, da bomo dočakali tudi drugo sezono. Zdaj se je izkazalo, da bo v njej zastopana tudi Slovenija. Kot smo izvedeli, je Netflix med izbrane kuharske mojstre – med njimi so brazilski kuharski zvezdnik Alex Atala, Dominique Crenn iz San Francisca in Indijec Gaggan Anand, čigar restavracija v Bangkoku je bila te dni že drugič zapored razglašena za najboljšo v Aziji – uvrstil Ano Roš, ki s svojo kuhinjo navdušuje v Hiši Franko v Kobaridu.

"Nujno moraš zraven!" "Prvič so v stik z mano stopili maja lani, po elektronski pošti so me povprašali, ali bi me zanimalo sodelovanje. Jaz televizije praktično ne gledam in te oddaje gredo povsem mimo mene, zato se sprva niti nisem ukvarjala s tem," je priznala Ana Roš. "Potem pa sem se pogovarjala s sodelavcem Massima Botture, ki mi je takoj dejal: 'Si nora? Nujno moraš zraven!' Povedal mi je, da se jim je življenje in delo v Osterii Francescana popolnoma spremenilo, odkar so bili del te serije, samo za dvigovanje telefonov so morali zaposliti dodatne ljudi."

 | Foto:

Snemanje je trajalo skoraj tri tedne Anino epizodo, ki je pravzaprav kar 50-minutni film, je režirala Abigail Fuller, snemali pa so jo septembra lani. Snemanje je trajalo kar 20 dni, prav tolikšno je bilo tudi število članov snemalne ekipe, nam je povedala Roševa. Dokumentarec se vrti okoli njene zgodbe, ki jo pripovedujejo tako ona kot njeni starši in mož Valter Kramar, svoje navdušenje nad Roševo in njeno kuhinjo pa delita tudi znana kulinarična pisca Alexander Lobrano in Anna Morelli.

Promocija za vso posoško regijo "Gre za čudovit film o Posočju, že sam uvodni prizor, kjer plezam na Kolovrat, je najboljši piar, kar si ga lahko ta regija želi," je nad vrhunsko Netflixovo produkcijo navdušena Roševa. "Mislim, da se bo s tem filmom veliko spremenilo za vse Posočje."

Ne spreglejte