Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2015,
12.48

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

hotel

Četrtek, 4. 6. 2015, 12.48

8 let, 1 mesec

Trendi, začinjeno s tradicijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljanski Grand hotel Union, ki letos obeležuje 110. obletnico, je eden tistih, kjer še veljata olika in etika, kjer še živi kulturni duh preteklosti.

Je prostor, kjer še doživimo uglajenost, se srečamo z uniformiranim osebjem in se spogledujemo z zgodovinsko veličastnostjo. Čeprav je Grand hotel Union na videz s svojimi prostori in urejenostjo klasičen, bi ga prej s svojimi tisočerimi zgodbami označili kot klasiko med hoteli. Samozadostnost in hitro življenje novega sveta tu še nista prišla do živega, vsaj osebju ne, ki je vedno umirjeno in prijazno. Čeprav je včasih začutiti, kot bi vstopili v včerajšnji svet, je hotelsko bogastvo, ki je takšno, kot se zanj edino spodobi, vedno bolj oplemeniteno s sodobnostjo.

To odlično kombinacijo tradicije in modernosti je najbolj opaziti v hotelski restavraciji Smrekarjev hram, ki domuje na Nazorjevi ulici.

Restavracija Smrekarjev hram, katere separeji so doživeli že marsikateri zgodovinski pogovor in odločitev, nosi ime po enem najpomembnejših slovenskih slikarjev Hinku Smrekarju - slikarju, risarju, ilustratorju, predvsem pa karikaturistu, ki je prijateljeval z Ivanom Cankarjem. Skupaj sta bila med opaznejšimi boemi stalna gosta v danes že legendarni Kavarni Union (Hinkova pomembnejša dela so ilustracije Martina Krpana, povesti Ptički brez gnezda in Andersenove pravljice, v zgodovino pa se je zapisal predvsem kot karikaturist).

Ponosna dobitnica mnogih priznanj je znana po sveže inovativni hrani z vonjem po tradiciji. Tu je energična strežna in kuharska ekipa vsak trenutek pripravljena na izjemno kakovosten servis in fine dining kulinarično izkušnjo. Da so meniji sestavljeni v skladu z današnjimi trendi, pa ni nič čudnega, saj za njih skrbi mlad šef kuhinje, Kristjan Ključevšek, ki šteje 31 pomladi.

V ozadju Fine dining restavracije

Ključevšek se je v skupini Union hoteli, d. d., izpopolnjeval 6 let, preden je postal šef kuhinje. Ljubezen do kuhanja ga spremlja že od malega in z leti le še raste ob nadgrajevanju znanja, ki priteka iz tujih kuharskih literatur ter blogov. A čeprav mladi šef stremi k unikatnemu posodabljanju jedilnikov in z inovacijami odstira obzorja običajnega, iskreno prizna, da je njegova najljubša še vedno tradicionalna domača klobasa in zasavski šmorn.

V ekipi mladega trboveljskega šefa so še trije mladi in polni zagona kuharji, ki brezkompromisno soustvarjajo okusne zgodbe: triindvajsetletni Gašper Habajec, sedemindvajsetletni Marko Gorišek in dvaindvajsetletni Anže Kogovšek. Vsak ima svoj okus in že po tem, kaj najraje skuhajo doma, so si zelo različni. A ko vstopijo skozi vrata Smrekarjevega hrama, so si enotni v ključni želji - želji ponuditi vsakič znova avtorske in lokalne jedi s fokusom na okus in lahkost. ''Še posebej, ko gre za pripravo jedilnika kosil, je treba sestavljati premišljeno in mnenje ekipe, ki dela za enoten cilj in prispeva z znanjem in svežimi idejami, šteje največ,'' pravi šef kuhinje Kristjan.

Simpatična ekipa "štirih mušketirjev" slovenske avtohtone kuhinje, ki s pravo mero začini tradicijo s trendi, se v poletnem dopoldanske času seli tudi na nostalgični Unionski vrt, kjer letos napovedujejo a comeback nostalgične unionske kulinarične klasike. V Smrekarjevem hramu bodo fantje ustvarjali med 17. in 23. uro, prijazno osebje pa vam bo svetovalo tako pri izbiri in kombinaciji jedi kot tudi s pravim izborom priznanih slovenskih vin. Odlična izbira za tuje goste, ki želijo v kratkem času bivanja v prestolnici okusiti Slovenijo, in domače, ki si okusov dediščine zaželijo večkrat in na več kreativnih načinov.

Ne spreglejte