Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2019,
21.08

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

Natisni članek

čevapčiči Bosna in Hercegovina Travnik

Nedelja, 24. 3. 2019, 21.08

5 let, 2 meseca

V BiH spekli rekordne čevapčiče: zmanjkalo jih je v 15 minutah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

V Travniku v osrednji Bosni in Hercegovini so občinski praznik letos proslavili z gigantsko lepinjo, polno čevapčičev. Pravijo, da je to največja porcija čevapčičev, kar jih je kdo kdaj spekel v BiH.

🔊🔊Već tri decenije traje "Harijeva"nadaleko čuvena kulinarska priča o najukusnijim i najpoznatijim ćevapima u regionu,...

Posted by Ćevabdžinica Hari on Thursday, March 21, 2019

 

V Travniku so prepričani, da se jim godi krivica. Medtem ko so v BiH daleč najbolj znani banjaluški in sarajevski čevapčiči, Travničani ne dvomijo, da so njihovi prav tako dobri, če ne še boljši, in si zato zaslužijo biti prav tako slavni.

Travniški čevapčiči se od drugih razlikujejo v več pogledih. Med drugim je v njih največ različnih vrst mesa - junetina, teletina, bravina (meso ovčjih samic in skopljenih samcev, starejših od enega leta) ter jagnjetina. Drugačne so tudi lepinje oziroma pitice, kot jim pravijo v Travniku in v katerih čevapčiče postrežejo, so namreč debelejše od lepinj v drugih delih BiH.

V Travniku so se odločili, da je treba njihovo specialiteto čim bolj spromovirati, in tega so se lotili ob letošnjem občinskem prazniku, ki je bil 21. marca. Ob tej priložnosti so se v tamkajšnji najbolj znani "čevabdžinici" Hari lotili zahtevnega podviga. Odločili so se, da bodo zbrani množici postregli "največjo in najbolj avtentično porcijo čevapčičev v BiH".

2.160 čevapčičev v lepinji s premerom 1,5 metra

Uradne potrditve, ali so res podrli kakšen rekord, pravzaprav ni, a porcija, ki so jo slavnostno postregli, je bila nedvomno velika. V lepinji s premerom 1,5 metra je bilo kar 2.160 čevapčičev, ki so jih po navedbah bosanskih medijev pekli pol ure, zmanjkalo pa jih je v pičlih 15 minutah.

🔊🔊Uspjeli smo!!! Prvi i jedini u BiH smo napravili najveću najautentičniju porciju od 2160 ćevapa! __________________________________________ Welcome to Travnik and to the facebook official profile of Ćevabdžinica Hari✅ __________________________________________ Share your 📸 using #cevabdzinicahari __________________________________________ 🍽️Okusi Travnik i najpoznatije ćevape u regionu 📞030 511 727 🇧🇦Žitarnica bb; 72 270 Travnik ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ . . . . . . . #travnik #cevap #food #gastronomy #bosnaihercegovina #bosniaandherzegovina #eat #foodie #chef #lunch #breakfast #yummy #foodpics #hungry #tasty #delish #photooftheday #tourists #photography #vacation #love #followme #winter #rucak #bosnie #happyness #vlasic

Posted by Ćevabdžinica Hari on Thursday, March 21, 2019

 

"Naši čevapčiči so na svetovnih lestvicah, prisvajajo pa si jih drugi. Zato smo se odločili to storiti prav na prvi spomladanski dan, ko se budi narava, ker je čas, da se tudi mi zbudimo in končno zaščitimo, kar je naše," je dejala predstavnica čevapčičarne Hari. Pritegnil ji je tudi predsednik združenja kuharjev BiH Nermin Hodžić, ki je zatrdil, da nameravajo čevapčiče zaščititi po geografskih območjih, od koder izvirajo. "Zaščitili bomo travniške, sarajevske in banjaluške čevapčiče," je dejal Hodžić, "pravzaprav je žalostno, da to ni bilo urejeno že prej."

✨ O K U S I T R A V N I K ✨ 🔊🔊Napravili smo najveću i najatuentičniju porciju ćevapa u BiH✔️ 🔊🔊Ukazali smo na važnost i značaj brendiranja i zaštite našeg prepoznatljivog i jedinstvenog autohtonog proizvoda✔️ 🔊🔊Dan općine Travnik proslavili smo sa našim sugrađanima onako kako to mi najbolje znamo - uz 2160 ćevapa, koje je za 15 minuta degustiralo više od 300 ✔️ Idemo dalje.. Kako je to sve izgledalo, tog 21.marta, pogledajte ⤵️⤵️ ▪️Dobro nam došli ▪️

Posted by Ćevabdžinica Hari on Saturday, March 23, 2019

Preberite še:

čevapi
Trendi Izbrali 500 najboljših jedi na svetu, med njimi tudi čevapčiči in pleskavica
Gostilna Čad - Jože in Aleš Čad
Trendi Gostilna Čad: od prvih čevapčičev v Ljubljani do letovišča pod Rožnikom
Trendi "V BiH zna dober kuhar skuhati čorbo in začiniti solato"
Ne spreglejte