Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 21.25

8 let

Vrhunska kulinarična izkušnja ob bok festivalskim ritmom Schengenfesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vrhunska kulinarika, ki jo predstavlja Ana Roš, je potovanje po Sloveniji začela v Vinici, na prizorišču glasbenega festivala, ki je tudi letos ob strugo reke Kolpe privabil nepregledno množico ljudi.

Zasanjana vas, ki se razprostira vzdolž struge reke Kolpe in je Sloveniji dala slovenskega pesnika in prevajalca Otona Župančiča, Vinica se je v začetku avgusta prebudila v ritmih festivala Schengenfest, ki je med drugimi zanimivostmi gostil tudi Anine kulinarične počitnice, in s tem posoško kuhinjo, ki je s tako imenovanim street foodom navduševala obiskovalce festivala.

Vinica je bila poleg pestrega festivalskega dogajanja odlična kulinarična postojanka tudi zaradi svojega imena, povezanega s kulinariko. V njem se namreč pomensko skriva prav vino – ime kraja namreč povezujejo z vinsko kletjo ali vinorodnim krajem, medtem ko Hiša Franko, katere del je tudi Ana Roš, ob kulinarični dovršenosti slovi tudi po Valterjevi kleti, bogati s slovenskimi etiketami.

S starinsko prikolico v središču dogajanja Ani so se skozi festivalske dni na svojevrstnem kulinaričnem doživetju pridružili tudi trije pomočniki, ki so z njeno pomočjo obvladovali srebrno starinsko prikolico, ta je s svojo zanimivo zunanjo podobo nepregledno množico festivalskih navdušencev že od daleč vabila k okušanju vrhunske ulične kulinarike.

Ob dejstvu, da v samem središču festivalskega dogajanja kuhalnico vrti kar Ana Roš, presenečeni mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali le za Schengenfest pripravljen meni jedi, ki je bil popolno nasprotje tega, česar smo lahko sicer vajeni na podobnih festivalih. Zabeljena p'lenta, tolminska frika, čokoladni vrt in žlahtna kapljica so bili le del jedilnika, ki je tako na krožniku kot v stiku z brbončicami jemal sapo.

"Street food" niso le čevapčiči, pleskavica in pica Naloga Ane Roš na Aninih kulinaričnih počitnicah je tudi ta, da med široko ponudbo tako imenovanega street fooda pokaže in dokaže, da k omenjenemu tipu prehrane ne spadajo le čevapčiči, pleskavica in pica, marveč tudi jedi, ki so ujete v poseben koncept in nosijo zgodbo. Ob tem je dejala še, da se "sploh na takšnih prireditvah, kot je Schengenfest, zbira ogromno število mladih, ki so ozaveščeni, da lahko vsak dan in ob vsaki priložnosti jedo zelo dobro, kakovostno in drugačno hrano".

Ne spreglejte