Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
11.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

oblikovanje

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 11.39

6 let, 6 mesecev

Klop ljubezni izpred Evropskega parlamenta je dobila oblazinjeno različico

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Klop ljubezni oblikovalke Anke Štular in arhitektke Mateje Panter, ki stoji pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu, je dobila različico, namenjeno notranjim prostorom.

Klop ljubezni ali Love Bench oblikovalke Anke Štular in arhitektke Mateje Panter, ki je najprej kot mestno pohištvo nastala iz lokalnega masivnega macesnovega lesa, dekorirana s peskanim kovinskim elementom z vzorcem idrijske čipke, ima novo različico. Ta je mehkejša, oblazinjena z umetnim usnjem, kakršno se uporablja za motoristične sedeže, vzorec čipke pa je nanjo strojno vezen.

Njena posebnost je, da prostora ne deli, saj je izdelana brez naslona in tako uporabna z vseh strani. Kot povezovalni element pa je uporabna tako v notranjih kot zunanjih prostorih.

Nova različica Klopi ljubezni je namenjena notranjim prostorom. Oblazinjena je z umetnim usnjem, vzorec idrijske čipke pa je nanjo strojno vezen (foto: Branko Čeak). | Foto: Nova različica Klopi ljubezni je namenjena notranjim prostorom. Oblazinjena je z umetnim usnjem, vzorec idrijske čipke pa je nanjo strojno vezen (foto: Branko Čeak).

Iz zunanjih v notranje prostore

Izvedbo klopi, namenjene notranjih prostorom, bo med 7. aprilom in 3. majem v okviru razstave Oblikovalske identitete mogoče videti v Cankarjevem domu, medtem ko lesena različica stoji pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu.

To mesto si je izborila kot nagrajenka lanskoletnega mednarodnega oblikovalskega natečaja Les bancs de l`Europe, na katerem so med prijavljenimi projekti iskali tiste, ki so v obliki klopi v francoskem mestu stopili v vlogo ambasadorjev držav članic Evropske unije.

Lesena izvedba Klopi ljubezni pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu (foto: Arhiv avtoric). | Foto: Lesena izvedba Klopi ljubezni pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu (foto: Arhiv avtoric).

Preplet tradicije in sodobnosti

Oblikovalki sta v kosu pohištva, namenjenega zunanjim ali notranjim prostorom, tradicijo združili s sodobnostjo. Prav tako pa sta tudi v nastanek nove podobe klopi vpletli sodobna tehnološka znanja.

 

Ne spreglejte