Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2013,
13.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 11. 12. 2013, 13.23

8 let, 3 mesece

Otroci glavni junaki Meseca otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
November in nekaj dni decembra je Planet Siol.net posvetil otrokom. Ne le en dan, kot je 20. november, ki je svetovni dan otroka, kar dober mesec smo teme posvečali našim upom za prihodnost.

Precej osnovnih šol se je javilo s prijaznim povabilom na obisk, da bi pri njih posneli reportažo. Žal se na povabilo vseh nismo mogli odzvati, čeprav bi se z veseljem. Naš prvi obisk je bil v Osnovni šoli Brinje v Grosupljem, kjer je bilo kaj videti, predvsem pa smo si potihoma zaželeli, da bi tudi mi v naših časih obiskovali šolo, ki med glavnim odmorom ponudi tako aktiven čas, kot ga imajo učenci v omenjeni šoli. Pri nas smo se na skrivaj vozili po ograji, kar je seveda prepovedano in silno nespametno početje, v osnovni šoli Brinje pa spodbujajo igranje biljarda s košarkarsko žogo.

Pot nas je zanesla tudi v Osnovno šolo Prestranek, kjer nas je prijetno presenetila velika tabla na hodniku, polepljena s pravimi mojstrovinami otrok, ki je že obetala poplavo ustvarjalnosti.

V Osnovni šoli Janka Kersnika Brdo v Lukovici smo se naučili, kaj pomenita red in disciplina, tako pridnih učencev res ne vidiš vsak dan. Predvsem pa jih resno mika županovanje.

Kako neobremenjeni in spontani so prvošolci, nam je postalo jasno ob obisku Osnovne šole Marie Vere v Kamniku. Na poti tja nas je kar malo skrbelo, da ne bi bili preveč sramežljivi, zadržani, morda prestrašeni, saj so res še majceni. Vendar nam je že po prihodu v razred postalo povsem jasno, da se bolj ne bi mogli motiti. Otroci so bili tako zgovorni, da je deževalo še nekaj naslednjih dni. Kakšne ideje!

Za konec so nas sprejeli v Osnovni šoli Ivana Kavčiča v Izlakah in na Podružnični šoli Mlinše. Obe šoli sta bili na nogah! Kakšna akcija, tehnični dan je bil namenjen povezovanju sokrajanov in ustvarjanju v dobrodelne namene.

Zobozdravniki, učitelji, policisti, gasilci, veterinarji … veliko idej in želja, velik obet za prihodnost. Saj je vseeno, kaj bodo postali, da bodo le iskreni do sebe in drugih in pošteni, potem se nam ni treba bati prihodnosti.

Ne spreglejte