Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
9.55

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Oglasna vsebina: Soline

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Lepa Vida lepota naravna kozmetika advertorial

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 9.55

3 mesece, 2 tedna

Ali poznate lepotne učinke vrtnice?

Oglasna vsebina: Soline

Foto: Thinkstock

Lepota, kozmetika, vrtnice | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Narava je pravi biser neprecenljivih dragocenosti, tudi ko razmišljamo o negi telesa. Ali ste na primer vedeli, da eterično olje rožmarina poživlja in krepi telo?

Narava nas obdaja z neprecenljivimi vir dobrega počutja. Ima edinstveno moč in prave rešitve za naše počutje. Samo prisluhniti ji je treba.

"Za vsako bolezen rož'ca raste," je vedela že Kekčeva Pehta in imela še kako prav. Ozrite se okoli sebe in sprejmite darove bližnje okolice. Rastline, vsakdanje začimbe in različne cvetlice nam pomagajo tudi v kozmetiki.

Rožmarin

Rožmarin | Foto: Ta aromatična in zelo priljubljena rastlina, ki jo večinoma uporabljamo v kulinariki, skriva v sebi ogromno blagodejnih rešitev za naše dobro počutje.

V ljudskem zdravilstvu rožmarin uporabljajo predvsem za celjenje ran in različnih izpuščajev, njegovi učinki pa so v resnici lahko še večji.

Rožmarinove liste in cvetove lahko posušimo in shranimo, uporabimo jih lahko za različne čaje ali eterično olje.

V kozmetiki je uporaba eteričnega olja rožmarina zelo priljubljena, saj blagodejno učinkuje tako na telo kot na dobro počutje duha. Rožmarin namreč poživlja, razkužuje, spodbuja prekrvavitev in krepi telo.

Lepa Vida Soline | Foto: Poskusite sol za kopel Lepa Vida

Morska sol pridelana na tradicionalen način v Krajinskem parku Sečoveljske soline je obogatena z dragocenim eteričnim oljem rožmarina.

Privoščite si takšno poživljajočo kopel vsaj enkrat na teden – vzemite si čas zase in za popolno sprostitev.


Sivka

Sivka | Foto:

Tudi sivka velja za enega večjih draguljev Sredozemlja. Že njen značilen vonj deluje pomirjujoče, je vsestranska, v domači lekarni pa jo lahko uporabljamo za blaženje različnih simptomov.

Pomaga tudi pri odpravi glavobolov, lajša težave v času menopavze, predvsem pa pripomore k pomiritvi duha.

Terapevtsko na telo učinkuje kopel, obogatena z eteričnim oljem sivke, njene učinke so poznali že stari Rimljani. Sivka deluje protistresno, miri in uspava, zato je kopel odlična izbira pred spanjem ali po dolgem in napornem delovnem dnevu.

Sivka deluje antiseptično in antibakterijsko, blaži manjše kožne okužbe, tudi pike insektov in opekline.

Lepa Vida Soline | Foto: Sivka na vaši koži z Lepo Vido

Sivka je našla pomembno mesto v lepotnih izdelkih Lepa Vida. Privoščite si sproščujočo solno kopel, osvežite svojo kožo z oljem za telo sivka, vso družino pa razveselite z milom s cvetovi sivke.

Z naravnimi izdelki Lepa Vida boste na svojem telesu vsak dan občutili poživljajoč učinek sredozemske svežine.


Verbena | Foto: Verbena

Rimljani so jo poimenovali kar sveta rastlina, z njo so krasili domove in templje. Danes jo v domači lekarni uporabljamo predvsem za zdravljenje ran ter odpravljanje bolečin v želodcu in črevesju.

Njene blagodejne lastnosti lahko najbolje izkoristimo z eteričnim oljem verbene – med drugim zagotavlja dobro obrambo pred sezonskimi virusi, pomaga premagati povišan krvni tlak, blaži duševno izčrpanost, zelo uporabna je tudi pri negi mišic in vezivnega tkiva.

Lepa Vida | Foto: Poživite svoj dan z mili Lepa Vida

Vsa mila Lepa Vida vsebujejo ekološko palmovo olje in dodatke naravnega izvora. Milo z listi verbene je pravi vir vitalnosti in dobrega počutja.

Poleg mila z verbeno lahko izbirate še med šestimi ekskluzivnimi mili Lepa Vida: milom s soljo in algami, milom z morskim blatom, milom s cvetovi sivke, milom z listi oljke, milom z gozdnimi peškami in milom z vonjem vrtnice.


Lepota, kozmetika, vrtnice | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Vrtnica

Elegantna, zaželena in priljubljena – vrtnica velja za kraljico med cvetlicami, simbolizira ljubezen in strast. Je pa tudi veliko več, saj ima veliko učinkov tako za lepoto telesa kot za krepitev organizma.

Cvetlične liste lahko uporabljate kot obkladek, saj delujejo pomirjajoče. Najpomembnejši del cvetlice je nedvomno njeno eterično olje, ki ga lahko uporabljate za masažo obraza, saj kožo umiri in napne. V kozmetični industriji ga uporabljajo za izdelavo krem za nego zrelejše kože.

Eterično olje pomaga tudi pri blaženju predmenstrualnih simptomov, depresije in alergij.

Simbol Portoroža v izdelkih Lepa Vida Lepa Vida Soline | Foto:

Tudi Lepa Vida je prepoznala dragocenost vrtnice, ki tako močno simbolizira okolje, v katerem nastaja kozmetika, ki za vsak svoj izdelek išče navdih prav v zgodbah naše obale.

Občutite neverjetne blagodejne učinke solnega pilinga Lepa Vida z vonjem vrtnice, razvajajte se z mlekom za telo z vonjem vrtnice in si vsaj enkrat na teden privoščite popolno razvajanje v kopeli, ki jo boste obogatili s soljo Lepa Vida vrtnica.

Z naravno kozmetiko do popolne nege za vso družino

Lepa Vida | Foto:

Kozmetična linija Lepa Vida predstavlja pravo sožitje z naravo, saj je poiskala največje naravne bisere, ki jih ponuja lokalno okolje. Izdelki za osebno nego Lepa Vida vsebujejo dragoceno morsko sol, pridobljeno na tradicionalen način v Krajinskem parku Sečoveljske soline, prav vsak izdelek pa pripoveduje lastno zgodbo s pridihom mediteranskega rastlinja.

Nagradna igra: Podarjamo naravno kozmetiko Lepa Vida

Nagradna igra je končana. Nagrajenci so:

1. Ciril Gašpirc: Sol za kopel – verbena in milo Lepa Vida

2. Tatjana Stepišnik: Sol za kopel in milo Lepa Vida

3. Metka Prša: Olje za telo in milo Lepa Vida

Ne spreglejte