Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2011,
11.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Elizabeth Taylor

Četrtek, 24. 3. 2011, 11.28

8 let, 1 mesec

Elizabeth Taylor: klasična lepotica v vseh pogledih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glamurozna igralka Elizabeth Taylor je bila prava lomilka src, saj je znala zapeljevati moške, ženske pa so se rade zgledovale po njej – od ličil, nakita pa do spodnjega perila.

Legendarna igralka je bila veliko nasprotje zdajšnjim hollywoodskim modnim ikonam, ki se trudijo biti videti kot običajne ženske. Elizabeth je bila vedno urejena kot prava zvezda – od pričeske in ličil do ogromne količine nakita. V javnosti je nikoli ni bilo mogoče videti v kavbojkah in navadni majici. Čeprav je bila znana po dveh oskarjev, ikoničnih vlog in številnih zakonih, je slovela predvsem po svoji lepoti – očeh v obliki mandljev, gladki koži, polnih ustnicah in črnih svetlečih laseh. "Bila je neizmerno lepa, zabavna, pametna, šarmantna in nadvse glamurozna," je Elizabeth opisal modni oblikovalec Michael Kors in dodal, da je v današnjem svetu le peščica ljudi, ki vse te lastnosti združuje z bogatim življenjem na očeh javnosti.

Javnost jo je spremljala od majhne skodrane deklice v filmu National Velvet do egiptovske kraljice Kleopatre. Ne glede na čas, okolje in vlogo je bil njen glamur vedno prisoten in je navdihoval ženske, tudi tiste, ki je ne bi mogle niti malo nadomestiti. Z vlogo Kleopatre je v svet prinesla novo modno muho – črno obrobljene oči, v filmu Butterfield 8 je nosila spodnje perilo – oblekico, okrašeno s čipko, ki je postala pravi modni trend, in v sedemdesetih ji je celo kaftan uspelo narediti moden, se je pošalil Hal Rubenstein, modni direktor revije InStyle.

"Bila je prekrasna lepotica in tega se je dobro zavedala. Prepričala se je, da vsi njeni snubci, fantje, možje in novinarji vedo, da ima rada darila in da jih tudi pričakuje," je še povedal Rubenstein in dodal, da ji je prav njen mož Richard Burton poklonil enega najbolj poznanih diamantov vseh časov – 69-karatni kamen, ki je poznan kot Taylor Burton Diamond.

Ne spreglejte