Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2011,
12.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 17. 8. 2011, 12.08

8 let, 1 mesec

Galliano: Poročna obleka Mossove je moj novi začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po tem, ko je februarja izginil z modnega zemljevida, se Galliano počasi vrača. V intervjuju za Vogue je povedal, da mu je pomagala Kate Moss.

Modni oblikovalec John Galliano, ki je padel v nemilost modne srenje, ko je v nekem pariškem lokalu par napadel z antisemitskimi žaljivkami, je povedal, da je bilo izdelovanje poročne obleke za manekenko Kate Moss "ustvarjalna ozdravitev". Galliano je od februarja modni izobčenec, saj so ga odpustili tako pri Christianu Diorju, kjer je bil dolga leta kreativni direktor, kot tudi pri njegov lastni znamki, ki je v večinski lasti Diorja. V septembrski izdaji ameriške revije Vogue je Galliano povedal, da je oblikovanje Katine poročne obleke v njem prebudilo "ustvarjalno moč", ki je bila zanemarjenja, saj se je oblikovalec zaradi alkohola, valiuma in tablet za spanje zdravil na ameriških in švicarskih klinikah za odvajanje.

"Izzvala me je, da sem si zopet drznil biti John Galliano," je povedal prvič po sojenju. Njegova ustvarjalna kriza je bila zelo globoka, opisuje Galliano: "Svinčnika se nisem mogel niti dotakniti. To je bila moja ustvarjalna ozdravitev."

Mossova pa je že pred tem povedala, da je Galliana izbrala zato, ker jo njegova oblačila osrečujejo: "V njegovih oblačilih, v katerih se počutim zelo udobno, sem bila leta in leta. Ko se oblečem v njegovo obleko, sem resnično srečna in pozabim na vse težave."

Po pisanju Vogua je Galliano Mossovo spodbudil tudi z nasveti, da je lahko do oltarja odkorakala karseda pogumno. Potrebovala je nekaj besed, zato sem ji rekel: "Imaš skrivnost, saj si zadnja angleška vrtnica. Ko bo dvignil tančico, bo videl tvojo samosvojo preteklost."

Katin oče Peter se je Gallianu za obleko zahvalil na poročni zabavi, ki so ji sledile stoječe ovacije.

Galliano velja za enega najboljših modnih oblikovalcev, ki v sebi skriva neverjeten potencial. Razsodba o njegovih antisemitskih dejanjih bo znana 8. septembra. Po francoski zakonodaji mu grozi največ pol leta zaporne kazni in 22.500 evrov globe.

Ne spreglejte