Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2012,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 3. 2012, 11.24

8 let

Kdo je kdo na ljubljanskem modnem tednu – tretjič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva sredina modna revija se bo začela ob 18.30, skupaj s petimi priznanimi imeni domačega modnega prizorišča pa se bo predstavila tudi veleblagovnica Maxi.

Tanja Zorn/Tanja Zorn Grželj

Novogoričanka Tanja Zorn prihodnost slovenske mode vidi v unikatnem oblikovanju s poudarkom na tradiciji. Stavi na osebni pristop in skrb za vsako, še tako majhno podrobnost, njen zaščitni znak pa so dobro premišljeni detajli, ki poskrbijo za element presenečenja. Večinoma kreira dolge večerne toalete, ki so ženstvene in hkrati glamurozne.

Urša in Tomaž Draž/Draž pletenine

Najbrž najbolj znana brat in sestra v slovenski modi sta Urša in Tomaž Draž, ki s pleteninami pod blagovno znamko Draž že več kot desetletje navdušujeta modne sladokusce. Filigranska izdelava in luknjičaste strukture jima omogočajo, da ustvarjata kose, ki ostajajo zanimivi in modni še mnogo let po izdelavi. Od modnega tedna pričakujeta dobro ekipo manekenov, dobro organizacijo in medijsko pokritost.

Mateja Krofl in Tinka Domjan/Farandula

Mateja in Tinka sta pred nekaj leti združili svojo vizijo in ustvarjalne moči ter s Farandulo v hipu osvojili prestolnico. Predstavitve na tednu mode oblikovalki, ki sta delovali tudi na natečajih in dogodkih v tujini, se lotevata celostno in profesionalno, tudi letos pa bo rdeča nit, ki bo povezovala kose na modni brvi, sofisticirana eleganca s pridihom urbanega glamurja, ki je tudi sicer značilna za Farandulo.

Almira Sadar/AlmiraSadar

Almira Sadar je tisto ime domačega oblikovanja, ki ga najbrž ni treba podrobneje predstavljati. Profesorica modnega oblikovanja že mnogo let uspešno vodi svojo blagovno znamko, za katero so značilne pletenine, tridimenzionalni kroji, živahne barve in potiski. Pozornost posveča tudi modnim dodatkom, torbam, čevljem in broškam. Lani se je na modnem tednu predstavila skupaj s Simono Muc in Niti Niti, kako bo letos, pa bomo izvedeli v sredo.

Simona Muc/Niti Niti

Pletenine so velika ljubezen Simone Muc, čeprav je po izobrazbi arhitektka in komunikologinja. Plesti se je naučila že v otroštvu, svojo strast pa pred kratkim začela deliti tudi z drugimi, ko je v starem mestnem jedru v Ljubljani odprla galerijo volne Niti Niti. Simona je tudi tista, ki o tem, kakšna je rdeča nit njenih kolekcij, brez odlašanja lahko pove le – rdeča nit je rdeča nit.

Ne spreglejte