Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
10. 8. 2018,
10.36

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

Kim Kardashian znamka naložba

Petek, 10. 8. 2018, 10.36

5 let, 9 mesecev

Kim Kardashian je najbolj tvegana izbira za znamke

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32
Kim Kardashian | Kljub rezultatom raziskave je Kim Kardashian najvplivnejša zvezdnica na svetu. | Foto Getty Images

Kljub rezultatom raziskave je Kim Kardashian najvplivnejša zvezdnica na svetu.

Foto: Getty Images

Če priznane modne znamke razmišljajo, da bi za svojo ambasadorko najele resničnostno zvezdnico Kim Kardashian, je to lahko zanje precej tvegana odločitev, kažejo rezultati raziskave.

Ameriško podjetje Spotted, ki se ukvarja z analizo zvezdnikov in njihovega vpliva ter ugotavlja, kateri so najboljša naložba blagovnih znamk, je razkrilo, da je izbor resničnostne zvezdnice Kim Kardashian kot ambasadorke znamke največje tveganje.

"Čeprav je Kim Kardashian zastopnica več kot 22 znamk, ji stranke ne zaupajo, zato predstavlja tvegano naložbo," so razložili pri podjetju, ki izračunava verjetnost tveganja z izborom zvezdnikov na podlagi njihovega preteklega obnašanja, političnih pogledov, škandalov. Izračun podjetjem pomaga pri prepoznavanju zvezdnikov, ki bodo največ doprinesli znamki.

Ne samo, da je obraz številnih znamk, Kim ustvarja tudi lastne. Tako so ljudje čakali na odprtje pop-up trgovine z njeno linijo ličil. | Foto: Getty Images Ne samo, da je obraz številnih znamk, Kim ustvarja tudi lastne. Tako so ljudje čakali na odprtje pop-up trgovine z njeno linijo ličil. Foto: Getty Images

Vseeno jim ne manjka dela

V primeru Kim so problematične njene kontroverzne objave na družbenih omrežjih in "neprimerno javno obnašanje", vendar ni edina članica svoje družine, ki ji stranke ne zaupajo najbolj.

Kljub temu pa imajo slavne ženske iz klana Kardashian-Jenner ogromno dela, saj so ambasadorke številnih priznanih znamk: Fendi je na primer v svoj zadnji oglas vključil ne le Kim, temveč tudi njeno hčerko North in mamo Kris, Calvin Klein si je za svojo zadnjo kampanjo zaželel kar vse sestre, poleg Kim še Khloé, Kourtney, Kylie in Kendall.

Slavne sestre poleg tega zelo dobro služijo tudi z Instagramom, kjer jim podjetja za eno samo objavo plačajo tudi po pol milijona dolarjev.

Kylie Jenner, Selena Gomez, Cristiano Ronaldo
Trendi Zvezdniki z eno samo Instagram objavo zaslužijo več kot pol milijona
Ne spreglejte