Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2024,
9.23

Osveženo pred

1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

akrilni nohti gel lak nohtna stilistka lak za nohte nohti PR članek

Sreda, 20. 3. 2024, 9.23

1 mesec

Lak za nohte – modni dodatek, ki odraža vašo osebnost

Oglasno sporočilo

Ne glede na to, ali si nohte oblikujete sami ali rajši obiščete nohtno stilistko, si boste zagotovo največ časa vzeli, da izberete pravi lak za nohte. Z izbiro odtenka barve, načina poslikave, vzorcev in oblike nohtov namreč okolici veliko poveste o sebi. Manikura vam tako pomaga vzdrževati urejenost vaših nohtov, kot tudi izraziti vašo individualnost. Popolno dopolnjuje vaš modni slog, zaradi česar je poslikava nohtov postala tudi pomemben modni dodatek.

Rdeča barva je med laki za nohte že od nekdaj zelo priljubljena. | Foto: ©nemchinowa via canva.com / Spletna trgovina Voilà Beauty Rdeča barva je med laki za nohte že od nekdaj zelo priljubljena. Foto: ©nemchinowa via canva.com / Spletna trgovina Voilà Beauty

Nekoč je bil lak za nohte le za elito 

Ste vedeli, da uporaba laka za nohte sega že v čas starodavne Kitajske, kjer so pred 5000 leti le premožnejši (vladarji in višji sloji) okraševali svoje nohte? Predstavljala je statusni simbol in predstavniki nižjh slojev so bili celo kaznovani, če so imeli nohte pobarvane.

Zgodnji lak za nohte je bil mešanica čebeljega voska, želatine in jajčnega beljaka, pobarvanega z orhidejami ali vrtnicami. Prevladovale so rdeča in temnejše barve, dodajali pa so jim še prah iz zlata in srebra. Vse te barve še danes veljajo za glamurozne, medtem ko je rdeča še dodatno pridobila na priljubljenosti v Starem Egiptu, kamor se je po trgovskih poteh razširilo barvanje nohtov. Kleopatrina najljubša je bila globoka krvavo rdeča barva, za okraševanje pa so uporabljali kano in barvila iz rastlin. Si predstavljate njeno navdušenje, če bi imela takrat tako izbiro odtenkov rdeče kot je na voljo danes?  

Poslikani nohti so postali hit z odprtjem prvega salona 

Priljubljenost pobarvanih nohtov se je v Evropo razširila šele proti koncu 18. stoletja, a so poslikani nohti veljali za simbol bogastva le do konca 19. stoletja, ko se je v Parizu odprl prvi kozmetični salon, namenjen širšemu krogu ljudi. 

V tistem času je bil lak še vedno v obliki praškov in olj. Tako je ostalo vse dokler trend ni preskočil na ameriško celino, kjer je v 20. letih prejšnjega stoletja kot stranski produkt barve za avto ambiciozna francoska vizažistka Michelle Menard razvila lak za nohte v tekoči obliki. 

Razcvet nohtne tehnologije

Materiali za nohte so bili v začetni fazi še delno škodljivi, a k sreči je razvoj nohtne tehnologije pripomogel k boljši kakovosti lakov za nohte. V 50. letih je še posebej izjemno napredovala in v tem času so nastali tudi prvi akrilni nohti in prekrivne obloge za nohte.

Z večjo dostopnostjo in bogatejšo izbiro odtenkov različnih barv lakov je razcvet doživela tudi kozmetična industrija, saj so ljubiteljice urejenih in lepo poslikanih nohtov končno prišle do želenih izdelkov. Tako je manikura postala način modnega izražanja in okraševanje nohtov prava umetnost.

S poslikavami nohtov lahko resnično izrazite svojo osebnost. | Foto: @tkbeautycouture IG / Spletna trgovina Voilà Beauty S poslikavami nohtov lahko resnično izrazite svojo osebnost. Foto: @tkbeautycouture IG / Spletna trgovina Voilà Beauty

Lakiranje nohtov kot modno izražanje

En sam pogled na poličke drogerij, kjer se prodajajo izdelki za urejanje nohtov, razkrije, da je industrija nohtne umetnosti na vrhuncu. K temu je pripomoglo tudi, da so na trg prišli gel laki in drugi pripomočki za salonsko ali domače urejanje nohtov. Iz teh razlogov urejeni nohti niso več le simbol bogastva in moči ter luksuz, ki si ga lahko privoščite le ob velikih dogodkih, kot so poroke, slavnostni sprejemi, gala plesi, ipd. Postali so nujni del vsakodnevne nege ter način modnega in osebnostega izražanja.

Vaša izbira nail arta je odraz vaše osebnosti

Manikura je več kot le na nanašanje barvnega premaza na nohte. Izbira oblike nohtov, barv in vzorcev izraža vašo osebnost, slog in kreativnost. S poslikavo nohtov okolici poveste veliko o svoji osebnosti, modnem slogu, sledenju trendom in novitetam. Spodaj preverite, kaj vaša izbira sporoča ljudem okrog vas.

  1. Barva laka za nohte lahko razkrije, kako se počutite. Rdeča je klasična in samozavestna, roza je igriva, temno modra pa skrivnostna. Izbira barve laka je kot majhen umetniški izraz, ki ga nosite na svojih prstih.
  2. Lak za nohte je odličen modni dodatek, s katerim dopolnite svoj celoten videz. Ne glede na to, ali nosite elegantno obleko ali pa ste v udobnih kavbojkah, lepo urejeni nohti bodo vedno naredili dober vtis.
  3. Ko imate urejene nohte, ste pri komuniciranju z drugimi samozavestnejši, saj so roke med prvimi stvarmi, ki jih okolica opazi na vas med npr. tipkanjem na računalniku ali ko držite skodelico kave.
  4. Spreminjanje barve laka za nohte je enostaven način, da pokažete, da sledite modnim trendom in sezonam. Poleti se odločite za svetle in bolj razigrane odtenke, pozimi pa za temnejše, mirnejše barve.

Naj nohti dopolnijo vašo sijočo osebnost. | Foto: @tkbeautycouture IG / Spletna trgovina Voilà Beauty Naj nohti dopolnijo vašo sijočo osebnost. Foto: @tkbeautycouture IG / Spletna trgovina Voilà Beauty

Kako izbrati pravo barvo nohtov?

Pri izbiri barve laka za nohte je pomembno upoštevati več dejavnikov, vključno s tonom vaše kože, trenutnim razpoloženjem, oblačili in tudi tipom priložnosti.

Ton kože

Če imate temnejšo polt ali ste zelo zagorelii, se odločite za vpadljivejše barve, kot so živo rožnata ali kričeče rumena. Prav tako so laki s kovinskim sijajem odlična izbira za poudarjanje vaše polti.

Če imate svetlo polt, boste z pastelnimi toni dosegli čudovit videz. Rožnata, bež ali nude odtenki so priljubljeni za svetlo kožo. Prav tako lahko izberete prozoren lak, ki bo poskrbel za urejen in eleganten videz.

Kombiniranje z oblačili

Ne bojte se poskusiti nekaj novega. Kontrastne barve lahko ustvarijo zanimive poudarke. Na primer, če nosite temno obleko, izberite svetel lak za nohte, da bo vaša manikura izstopala. Če pa si želite bolj nevtralnega in brezčasnega, izberite sijoče lake.

Posebne priložnosti

Da boste zares zasijali na slavnostnih dogodkih, kot so poroke, valete, maturantski plesi in drugi dogodki, dopolnite svoj videz in modni slog s primerno izbiro poslikave in manikure. Če želite izstopati, lahko izberete bleščičaste lake. V kolikor si želite bolj glamuroznega videza, posezite po lakih s kovinskim sijajem. Nikakor pa ne boste zgrešili z večno elegantnimi in subtilnimi mat laki.

Ne pozabite – na koncu je izbira vedno vaša! Ni pomembna ne vaša starost, ne izobrazba, ne status. Pomembno je, da se v svoji koži dobro počutite. Preverite bogato ponudbo kakovostnih lakov za nohte, ki jih lahko naročite v spletni trgovini Voilà Beauty, saj boste zagotovo med njimi našli tiste odtenke, ki bodo kar najlepše dopolnili vaš edinstven slog in osebnost.

Naročnik oglasnega sporočila je Spletna trgovina Voilà Beauty.

Ne spreglejte