Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 6. 2015,
14.16

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kokosovo olje kokos olje krema lepota nega koža lasje

Torek, 2. 6. 2015, 14.16

1 teden, 2 dneva

Lepotni pripomočki, ki jih lahko nadomesti kokosovo olje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kokosovo olje je vsestransko uporabno, tako v kuhinji kot pri negi telesa, kot eno boljših naravnih hranil pa ga lahko uporabite namesto lepotnih preparatov.

Če vratca svoje kopalniške omarice, kjer shranjujete kozmetiko, zaprete le še s težavo, lahko nekaj pripomočkov zamenjate z vsestranskim in dišečim kokosovim oljem, ki je sicer dober pomočnik tudi v kuhinji. Poglejmo, namesto česa vse ga lahko uporabite v kopalnici.

Za lesk las

Če imate suhe lase, jim lahko lesk vrnete tako, da v posušene konice vtrete nekaj kapljic kokosovega olja, ki jih bo nahranilo. Pazite le, da olje ne pride do lasišča, saj bi vam lahko prehitro zmastilo pričesko.

Za kožo okoli oči, ustnice in trepalnice

Koža na predelu okoli oči je zelo tanka in občutljiva, da bi se izognili prezgodnjim gubicam, pa lahko ta del obraza namažete s kokosovim oljem, ki ima tudi prijeten vonj. Blagodejno vpliva tudi na trepalnice in pospešuje njihovo rast. S kokosovim oljem seveda lahko namažete tudi druge suhe dele kože, kot so komolci, uporaben pa je tudi kot balzam za ustnice.

Za odstranjevanje ličil

Preden greste v posteljo, ne pozabite odstraniti vseh ličil in umazanije, ki se je na koži nabrala čez dan. Kokosovo olje dobro odstranjuje tudi ostanke ličil. Nekaj kapljic nanesite na vatne blazinice in jih odstranite, kot bi to storili z navadnim oljnim odstranjevalcem.

Za piling pred poletjem

Kožo po telesu na poletje pripravite tudi s pilingom, ki si ga lahko prav tako pripravite s pomočjo kokosovega olja. Mešanici dodajte še skodelico sladkorja in zmasirajte kožo, nato jo dobro sperite z mlačno vodo.

Za bolj bele zobe

Hollywoodske zvezdnice na kokosovo olje prisegajo tudi, ko gre za zdravje ustne votline. Žlico olja dobrih deset minut žvrkljajte v ustni votlini. Olje bo z močnim antibakterijskim učinkom poskrbelo za bolj svež dah, ob tem pa je dobro tudi za dlesni in bolj bele zobe.

Nega nohtov

S kokosovim oljem lahko natrete tudi nohte na rokah in nogah, kjer vam bo v pomoč njegovo antibakterijsko in antiglivično delovanje.

Za britje

Če za britje uporabljate klasično britvico, lahko kožo navlažite s kokosovim oljem, ki bo poskrbelo, da kože ne boste preveč razdražili.

Ne spreglejte