Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 10. 2009,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 15. 10. 2009, 11.17

8 let

Male skrivnosti, velike spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
To sezono so kodri – naravni ali narejeni – velik hit, zato poskrbite da bodo vedno lepi in sijoči.

Trenutni trend je naraven videz kodrov z ravnim delom pri koreninah in valovi pri konicah. Kodri zelo zmehčajo morebitno močno obliko obraza, v plasteh pa dajejo finim in tankim lasem volumen. V laseh je od 10 do 15 odstotkov vlage, ki se sčasoma zmanjšuje. Tanjši je las, manj ima vlage. Če imate naravno kodraste lase, ki pa so suhi in zapleteni, začnite uporabljati kakovosten balzam, kremo in serum za konice.

Predstavljamo vam nekaj majhnih skrivnosti, zaradi katerih bodo vaši kodri lepši, posledično pa se bosta izboljšala tudi videz in zdravje las.

Umivanje las

Skodran las se po navadi masti veliko manj kot raven las, saj lase s česanjem mastimo, česar pa pri kodrastih laseh pravzaprav ne delamo. Lase lahko zaradi te lastnosti umivate redkeje, kot jih morajo umivati lastnice ravnih las. Uporabljajte blag šampon, ki ni agresiven in ne poškoduje las. Obvezno uporabljajte balzam, saj bo vaše lase naredil gladkejše. Če le imate čas, pustite balzam delovati nekaj časa na laseh, da njegove sestavine prodrejo v las. Balzam pri lasišču temeljito sperite, medtem ko ga na konicah las ni treba popolnoma sprati.

Osušenih skodranih las nikoli ne krtačite, saj boste s tem pridobili videz neurejenih kodrov. Krtačite si jih le med tuširanjem – nanašanjem balzama, in sicer s navadnim glavnikom z redkimi zobmi. Balzam vam omogoča, da glavnik lepo drsi skozi lase in odvozla vse nastale vozle, ne da bi poškodoval las.

Brisanje las

Lase si le nežno otrite z brisačo, nikoli pa si jih ne »kuštrajte«, saj jih boste tako le razmršili, poškodovali in uničili naravno obliko kodrov. Ne pozabite na lase nanesti preparata za suhe in kodraste lase. Najprej ga nanesite na roke in si ga razporedite po celotni površini dlani, da se ga skoraj ne vidi, šele nato si ga vtrite v lase. S tem si boste že delno oblikovali kodre.

Sušenje las Las si nikoli ne posušite do suhega, temveč naj ostanejo nekoliko vlažni. Suh in močan vroč zrak iz sušilca lase le izsuši, zato si jih sušite na nizki stopnji, z dušilcem ali pa sušilec premikajte sem in tja. Če imate možnost, na sušilcu nastavite topel in ne vroč zrak. Ko lase sušite, si jih s roko »mečkajte«, s čimer boste ustvarili naravni videz kodrov.

Vsekakor pa je priporočljivo, da si lase – kadar je to le mogoče – posušite po naravni poti.

Na koncu si vlažne kodre lahko oblikujete še s peno, ki bo kodrom dala svetleč videz in obstojnost.

Zavedajte se, da imate ženske z naravno skodranimi lasmi veliko prednost, saj je naraven videz kodrov zelo težko doseči, če oseba nima vsaj malo naravno valovitih las. Poleg tega pa ima le trideset odstotkov žensk na svetu naravno skodrane lase. Seksi avreola, ki jo prinesejo sijoči kodri, vam bo zagotovila neverjetno privlačnost in pozornost moških.

Ne spreglejte