Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 9. 2010,
17.42

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roberto Cavalli

Četrtek, 30. 9. 2010, 17.42

1 leto, 2 meseca

Modna osebnost: Roberto Cavalli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kreacije italijanskega modnega oblikovalca Roberta Cavallija s svojo drznostjo in živimi barvami izražajo živalsko plat človeka.

Talent Roberta Cavallija, ki se je rodil 15. novembra leta 1940 v Firencah, je bil prvič opažen v eni izmed italijanskih tovarn, ko je pletenine okraševal z rožami. Pred kratkim pa je z modno revijo na milanskem tednu mode proslavil štiridesetletnico delovanja v svetu mode.

Cavalli je s svojo eksperimentalno žilico in veliko željo po novih načinih oblikovanja izumil in patentiral postopek, s katerim lahko potiskaš tudi usnje. Ni pa se zadovoljil le z izumom, saj je kmalu po tem v Parizu predstavil svojo prvo kolekcijo oblačil, ki je požela kar nekaj pohval. Dve leti pozneje je v Saint-Tropezu odprl svoj prvi butik.

Bil je eden prvih, ki je modnim navdušencem, po kratkem modnem odmoru, predstavil peskan džins, ki pa je kmalu v garderobni omari postal pravi "must have". V istem letu je odprl tudi štiri nove butike.

Njegove kreacije so več kot le oblačila

Poleg kolekcije, namenjene ženskam, je zasnoval še moško linijo RC Menswear, linijo za mlade Just Cavalli ter otroško linijo Angels & Devils. Osnovna ženska kolekcija se danes prodaja v več kot 50 državah po svetu, tudi v Sloveniji. Blagovne znamke Roberto Cavalli pa ne predstavljajo le oblačila, saj je oblikovalec ustvaril tudi linijo očal, ur, obutve, parfumov, spodnjega perila in kopalk.

Njegove kreacije so sveže, inovativne in barvite. Cavalli obožuje naravo in živali, kar je razvidno tudi iz njegovega ustvarjanja, saj živalski vzorci in cvetovi ostajajo stalnica njegovih kolekcij. Oblikovalec uporablja prefinjene tkanine, zapeljive detajle in različne potiske.

Zvezdniške kreacije

Oblikovalec je priljubljen tudi med zvezdniki, saj njegove kreacije med drugimi nosijo tudi Lenny Kravitz, Madonna, Drew Barrymore, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Christina Aguilera, Beyoncé Knowles, Charlize Theron, Victoria Beckham, Helena Paparizou, bivše članice skupine Spice Girls in še mnogi drugi.

Ne spreglejte