Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 8. 2010,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tommy Hilfiger

Petek, 13. 8. 2010, 8.28

8 let

Modna osebnost: Tommy Hilfiger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Thomas Jacob Hilfiger, ameriški modni oblikovalec in ustanovitelj modne športno-elegantne blagovne znamke Tommy Hilfiger, je vrhunec popularnosti doživel v poznih 90-ih.

Drugi otrok od devetih, rojen in vzgojen v New Yorku, je odraščal v irsko-ameriški družini. Šolal se je na Elmira Free Academy in se pri 18 letih, namesto da bi si priskrbel dobro izobrazbo, zaposlil v neki trgovini.

Tommy s svojo lastno trgovino The People's Place.

Trgovina je bila nekaj posebnega, saj je z raznimi tekmovanji in živo glasbo bolj spominjala na gostinski lokal kot pa na trgovino z oblačili. Vendar so ljudje tja zahajali zaradi zabave in ne nakupovanja. Hilfiger je pri 25 letih ostal na robu bankrota, saj je morala trgovina po 7 letih obratovanja zaradi selitve nakupovalnega centra zapreti vrata. Hilfiger pa je že imel velike načrte, saj je, čeprav je bil na robu bankrota, zavrnil celo službo, ki sta mu jo ponudila oblikovalca Calvin Klein in Perry Ellis. Leto kasneje, leta 1984, je ustanovil podjetje Tommy Hilfiger in s pomočjo The Murjani Group predstavil svojo prvo moško kolekcijo.

Podjetje je imelo do leta 2004 5.400 zaposlenih, prihodki pa so presegali 1.8 bilijonov dolarjev. Dve leti kasneje pa je Tommy predvsem zaradi upada prihodka podjetje prodal zasebni investicijski družbi Apax Partners za 1.6 bilijona dolarjev. Od marca letos pa je novi lastnik podjetja Van Heusen, lastnik Calvin Kleina.

Od športa do elegance ...

Ta svetovno znana blagovna znamka združuje več različnih linij – obleke iz džinsa, špotno-elegantne obleke za moške in ženske, oblačila za jadranje, golf in smučanje, ročne ure, obutev in seveda tudi različne kolekcije oblačil za otroke.

Hilfiger ima z bivšo ženo Susie pet otrok: Alexandrio, Richarda, Elizabetho, Kathleeno in LilyJacka. Decembra 2008 se je poročil z bivšo ženo slavnega italijanskega teniškega igralca Gianna Ocleppa, Dee Ocleppo, s katero ime eno leto starega sinčka Sebastiana Thomasa Hilfigerja.

Ne spreglejte