Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2011,
10.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 6. 5. 2011, 10.36

8 let, 1 mesec

MOJA MOJA je še bolj moja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Katja Klepec je modna oblikovalka, ki se igra z oblikovanjem blagovne znamke torbic MOJA MOJA, ki predstavlja sijaj vsake ženske in njene edinstvenosti.

MOJA MOJA ni le blagovna znamka, ampak je dodatek ženske, ki je zapeljivo nasmejana, malce navihana in samozavestna v svoji pojavi. MOJA MOJA je lahko samo njena.

Pot do sanj ...

"Že od mladih nog sem se navduševala nad ustvarjalnim svetom, vendar me je zaneslo na študij sociologije, nato sem študirala v Španiji, kjer sem se učila fotografijo." Delovna knjižica jo je nekako zapeljala v spletni marketing, ki je izjemno ustvarjalno delo, v katerem še vedno uživa, pa vendar si je želela nekaj več. "Poslovila sem se od dobro plačane službe in se odpravila svojim sanjam naproti ... tako se je začelo veselo ustvarjanje torbic."

Je še bolj MOJA MOJA

Tudi zgodba z imenom MOJA MOJA se je začela v veseli družbi prijateljic. "Z imenom svoje blagovne znamke sem želela poudariti edinstvenost in prisrčnost in navdušila sem se nad imenom MOJA, ki pa je bilo žal že zasedeno. S prijateljicami smo ob kozarčku vina debatirale (med drugim) o novi poslovni poti, ki me je čakala, in potarnala sem, da nikakor ne najdem imena, za katerega bi čutila, da je res moje. V tistem je prijateljica Sara z navdušenjem vzkliknila, da ni moja, ampak še bolj moja. Je MOJA MOJA."

Šivi tudi malce postrani ...

Torbice MOJA MOJA so narejene ročno, kar pomeni, da lahko gre kak šiv tudi malce postrani, pa vendar je to del zgodbe o edinstvenosti vsake ženske, ki jo govori torbica. Narejene so iz umetnega usnja in tako prijazne do živali. "Umetno usnje danes dosega kakovost pravega usnja, zato imajo torbice tudi garancijo," pravi Katja.

Življenje torbic

Najraje se poigrava s kombinacijo različnih materialov, pisanih šivov in navihanih kamenčkov, gumbkov ali zakovic. "Posebna linija torbic s kristali swarovski pa pride do stranke polna nagajivih mehurčkov miauuu! Penina miauuu! izraža ženstvenost, čutnost in je na meji med kontroverznostjo in lepoto ženskega telesa in uma. Penina je poklon in zahvala ženskam, ki vdihnejo življenje mojim torbicam," razloži Katja.

Kolekcija torbic je navdihnjena s trenutkom, v katerem je narejena. Ta je vezan na letni čas, vendar torbica nikakor ni sezonska. Torbica MOJA MOJA se mirno poda na "kofetkanje", žur do jutranjih ur, romantično večerjo ali poslovno kosilo – ne glede na letni čas.

S svinčnikom v roki

Katjo navdihujejo trenutki, ki so vezani predvsem na osebe – njihove sanje, želje, nasmeh ali zgolj njihovo pojavo, ki ji poženejo motorček v glavi, in že išče svinčnik, da idejo načečka na papir. "To najraje počnem na kavici ob opazovanju mimoidočih in okolice," pove Katja, ki jo modne smernice pri oblikovanju ne omejujejo.

Zanjo je moda neke vrste kolaž materialov, barv, navdihov, fotografov, make up artistov, ustvarjalcev, manekenk, oblikovalcev in – najpomembneje – ljudi, ki uživajo v nošnji oblačil in modnih dodatkov in jim vdihnejo življenje. "Všeč mi je zgodba, ki se začne z idejo in skico, se nadaljuje s potekom dela in nazadnje pristane v vsakdanjem življenju nekoga, ki to nosi in s tem uživa v vsakodnevnih trenutkih."

Zgodba o kosmatinčkih

Njena najljubša torbica, ki se ji je zasidrala v srce, je tista s kužkom, kar pa ni naključje, saj ima tudi sama doma eno kosmato ritko iz zavetišča. S Tilnom Travnikarjem in skupino Pes – moj prijatelj so naredili spletno licitacijo torbic za kosmatinčke brez doma. Ves izkupiček licitacije so namenili kužkom in muckom v Obalnem društvu za zaščito živali.

"Torbica s kužkom govori zgodbo o kosmatinčkih, ki potrebujejo našo pomoč, so prisrčni, zvesti in hvaležni za vsako prijazno besedo, božanje ali priboljšek. Hkrati pa govori tudi zgodbo o dobroti ljudi. Ljudi, ki so pripravljeni pomagati tako ali drugače. Upam, da dekleta in ženske, ki so kupile torbice iz te dobrodelne akcije, z njimi uživajo v lepih trenutkih."

Koketiranje s torbico

Katja si želi, da bi se ženske našle v njenih torbicah in bi jih nosile z užitkom. "Največji nasmeh na obrazu mi nariše ženska, ki zapeljivo stopa po ulici, na njeni rami pa se koketno nasmiha moja torbica," pravi Katja, ki meni, da se modni stil veže na osebnostne značilnosti, ki jih zna ženska poudariti z oblačili in modnimi dodatki. "Ženska s stilom ni tista, ki se oblači po najnovejših modnih trendih, ampak tista, ki zna izbrati posamezne kose garderobe, ki se podajo njeni postavi, osebnosti in priložnosti, ter se v njih počuti samozavestno."

Obvezen modni kos prihajajočega poletja je zanjo klobuk s širokimi krajci, ki je lep modni dodatek, ki nas hkrati tudi ščiti pred močnim soncem. "H klobuku seveda spadajo nagajiva torbica, pisani sandalčki, frfotavo krilce in romantično navdihnjen kvačkan nakit barabella."

Top 5 Oblikovalec: Alja Novak Viryent in Custo Barcelona Modna prestolnica: London Letni čas: pomlad Motivi: asimetrični liki Osebnost, povezana z modo: fotograf Matjaž Tančič

Ne spreglejte