Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2012,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 6. 2012, 17.23

8 let

Najlepše oblečeni nogometaši na EP 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub temu da ženske najraje gledamo nogometaše, ko po koncu tekme slečejo svoje drese, smo tokrat namenili pozornost dresom, ki jih imajo nogometaši na Euro 2012 - oblečene.

Boj za prestižno lovoriko na evropskem prvenstvu pomeni fizično zahtevno igro, za kar je seveda potrebna primerna oprava. Na nogometnih zelenicah tako lahko vidimo nogometaše v športnih dresih, ki predstavljajo posamezne države, celostno podobo pa so reprezentance zaokrožile z oblekami, v katerih se nogometaši udeležujejo spremljevalnih dogodkov v sklopu prvenstva. Izbrali smo pet najbolje oblečenih reprezentanc na letošnjem evropskem prvenstvu.

Italija

Najbolj elegantni in stilsko dovršeni so zagotovo Italijani. Dres za Azzure so oblikovali pri Pumi in dokazali, da drži modni nasvet številka ena: manj je več. Tradicionalna modra barva in moderen oprijet model dresa z japijevskim polo ovratnikom je popolna kombinacija.

Tudi obleke, ki jih nosijo italijanski reprezentanti, so nekaj posebnega, saj jih je oblikoval nihče drug kot sloviti oblikovalski par Dolce&Gabbana.

Nizozemska

Dresi nizozemske reprezentance so najbolj prepoznavni, saj izstopajo zaradi ikonske oranžne barve in značilnih "čistih" linij. Gre za preprostost, ki učinkuje. Nike je z oblikovanjem letošnjih dresov upravičil ta sloves, lahko bi celo rekli, da so letošnji dresi najlepši do zdaj.

Uradna oprava nizozemske ekipe temelji na sproščeni eleganci. Polo majica pod črnim suknjičem in džins hlače dajo moderen, svež videz.

Francija

Francoska reprezentanca nikoli ni izstopala zaradi dresov, letos pa je Nike poskrbel za to, da nosijo ene najlepših dresov na evropskem prvenstvu. Tradicionalno modro barvo so poživili s svetlomodro, navdih za črte pa prihaja iz francoskih vojaških uniform. Za piko na i pa še visok ovratnik.

Pri oblekah se Francozi držijo preverjene klasike, saj jih lahko vidimo v sivih oblekah s svetlomodro srajco in črtasto kravato.

Španija

Španci ostajajo zvesti značilni rdeči barvi, ki predstavlja špansko strast in hiter tempo igre. Z dodanimi zlatimi detajli delujejo prav kraljevsko. Letošnji dresi izstopajo zaradi modernega oprijetega modela, kar pa, zanimivo, nima namena samo poudariti atletsko postavo igralcev, temveč ima tudi funkcijo v sami igri. Oprijet dres namreč nasprotniku na igrišču oteži vlečenje za dres.

Tudi v oblekah so španski reprezentanti videti kraljevsko, saj nosijo večno klasiko, elegantne črne obleke.

Nemčija

Adidas je zanimivo preoblikoval klasični nemški dres. Tradicionalna bela barva ostaja, prijetno pa so presenetili z diagonalnimi črtami črne, rdeče in rumene barve, ki subtilno predstavljajo nemško zastavo.

Sicer pa so nemški reprezentanti, podobno kot nizozemski, izbrali sproščeno-eleganten videz. Tako jih lahko vidimo v modnih suknjičih živo modre barve in svetlomodrih srajcah.

Ne spreglejte