Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2015,
15.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

preobrazba ličila ličenje

Sreda, 15. 4. 2015, 15.50

6 let, 7 mesecev

Profesorica s Primorske, ki je dobro videti tudi brez dekolteja in mini krila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

V tokratni preobrazbi je ekipa profesionalcev ustvarjala na Tanji Ušaj Hvalič, Primorki, ki se je na preobrazbo prijavila na željo najstniške hčere.

V sklopu preobrazb, na katere so se v razpisu prijavljale naše bralke, smo izbrali šest gospodičen in gospa, ki so se prepustile ekipi profesionalcev. Posvetili so se jim vizažistka, maskerka in stilistka Petra Fröhlich, frizer Ben Jager iz frizerske hiše Stevo ter fotografinja Metka Skrt. Tokrat predstavljamo četrto med izbrankami, Tanjo Ušaj Hvalič.

Primorka iz Vipavske doline že dve desetletji poučuje na Srednji ekonomski in trgovski šoli Nova Gorica, izkušnjo v našem fotografskem studiu pa je opisala kot zelo pozitivno.

Vizažistka in stilistka Petra Fröhlich | Foto: Vizažistka in stilistka Petra Fröhlich

Svež videz profesorice za delo med mladimi

Profesorica je mama treh otrok, ravno hči Manca pa je razlog, da je pristala pred našim objektivom.

"Na veliko željo moje hčerke najstnice sem se odločila, da sodelujem v stilski preobrazbi. Poučujem na srednji šoli, med mladimi, ki jim zunanjost v tem obdobju veliko pomeni. Mogoče bo tudi zanje svež videz profesorice navdih za to, da živimo svoje sanje in da za to, da jih uresničimo, niso pomembna ne leta ne stas," nam je zaupala Tanja, preden smo jo izročili v roke frizerja in vizažistke.

Petrini nasveti za ličenje po 40. letu

"Koncept manj je več še kako drži, ko gre za ličila, še posebej pri ženskah po 40. letu, ko se že pojavijo male gubice in koža izgubi čvrstost. Takrat je pomembno, da uporabite bogato vlažilno kremo ali bazo, ki zapolni gubice in zmanjša pore, šele takrat nanesete tekoči ali kremni puder," svetuje vizažistka, maskerka in stilistka Petra, ki je ustvarjala na Tanji.

 | Foto:

Prekratko krilo, globok dekolte in kričeči nohti niso za profesorico

Kot poudarja Petra, je pri ličenju in stajlingu profesorice pomembno, da je profesionalnega videza, urejena in oblečena skladno s svojo postavo. Prav tako je nujno, da se dobro počuti v obleki, ki jo nosi, saj bo edino tako lahko ohranila avtoriteto, ki jo v tem poklicu tudi mora imeti.

"Prekratka krila, globoki dekolteji in kričeče namazani nohti ne spadajo v njeno garderobo, vsaj v času dela ne, saj delujejo moteče, zato sem se pri Tanji odločila za chic eleganten, vendar moderen videz, ki je primeren za tako mladostno profesorico," dodaja Petra.

 | Foto:

"Najprej je treba zgraditi sebe"

"Svojo osebnost sem vedno gradila navznoter. To mi je pomenilo več kot zunanji videz. To skušam predati tudi najstniški hčeri, ki jo vleče v modne vode. Najprej je treba zgraditi sebe," je povedala preobražena Tanja. Pravi, da je bil hčerin namen ta, da ji z izkušnjo vlije nekaj več samozavesti, kar ji je tudi uspelo.

"Ganjena sem, niti ne najdem pravih besed. Izkušnja je zelo pozitivna. V ozadju je profesionalna ekipa, vizažistka Petra je poskrbela, da se počutim kot drug človek. Enako frizer Ben – čeprav šele začenja svojo frizersko pot, je pravi profesionalec. In seveda fotografinja Metka, ki zna iz vsakega trenutka v objektiv ujeti največ," je sklenila Tanja.

Ne spreglejte