Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 12. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

2

Natisni članek

silvestrovanje ličenje nasveti moda

Sobota, 28. 12. 2019, 4.00

4 leta, 4 mesece

Za mlade dame: silvestrovanje popestrite z glamuroznim videzom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

2

Bliža se najdaljša noč v letu, zato smo za mlade dame pripravili kratek videoposnetek z nasveti, kako se naličiti, poskrbeti za dolgo obstojnost ličil in doseči glamurozen videz, primeren za silvestrovanje.

Indira večerni mejkap
Trendi Preprosti triki Indire za glamurozen večerni mejkap #video

Kot pojasnjuje Eva Assani, umetnica ličenja in lastnica lepotilnega salona Evin raj brez Adama, je ključen korak do dolgo obstojnih ličil dobro navlažena koža. Zato še preden pričnemo z nanosom ličil, poskrbimo, da očiščeno kožo nahranimo z hidratantno kremo.

Za tiste dame, ki imate normalno kožo, bo zadostovala že povsem navadna krema za obraz, za tiste z bolj suho pa so po mnenju Assanijeve koristna suha olja, ki koži nudijo vlago, a je pri tem ne zmastijo. 

Začnite pri senčilih

Kot svetuje Assanijeva, je lepotilni postopek najbolje pričeti kar z nanosom senčil, saj ta velikokrat za seboj puščajo sledi na podočnjakih. Veke pred senčili najprej pripravimo, in sicer tako, da nanesemo tanek sloj korektorja, ki ga utrdimo s tanko plastjo pudra v prahu. S tem boste ustvarili tako dobro podlago za obstojnost kot tudi boljšo pigmentiranost senčil. Kot še dodaja Assanijeva, je pri nanosu senčil pomembno, da jih na veko apliciramo v več plasteh, s čimer dosežemo, da zdržijo vso noč.

Pred samim postopkom ličenja je glavni korak primerno navlažena koža.  | Foto: Jan Lukanović Pred samim postopkom ličenja je glavni korak primerno navlažena koža. Foto: Jan Lukanović

Postopek nadaljujemo z nanosom svetlejšega odtenka izbranega senčila, temu sledi temnejši odtenek, a pazljivo – temnejše senčilo nanesemo le v predelu zunanjega kotička vek. Sledi nanašanje barvice za oči, in sicer v neposrednem predelu trepalnic. S tem boste svojim trepalnicam zagotovili gost videz.

Zadnji korak v predelu okoli vek pa je nanašanje bleščic – te so v zadnjih letih postale nepogrešljiv del silvestrskega videza. Za boljšo obstojnost uporabite tekoče bleščice. Kot piko na i pa lahko tiste dame, ki ste vešče pri delu s črtalom za oči, nanesete tudi tega. Za dramatičen videz na koncu dodajte še umetne trepalnice. 

Sledi tekoča podlaga

Preden na kožo nanesete tekočo podlago, očistite območje okoli oči, kjer so vidne sledi od senčil, in po potrebi znova navlažite predel s hidratantno kremo ali primerjem. Tekočo podlago na kožo aplicirajte v tankih slojih.

Če slučajno uporabljate temnejšo podlago od tona svoje kože, lahko neskladja med odtenki omilite z uporabo korektorja, ki ga ravno tako s tankim nanosom aplicirate na predel podočnjakov. 

Tekočo podlago nato utrdite s pudrom v prahu, ki ga nanesete po celotnem obrazu. S tem korakom bodo vaša ličila še obstojnejša. Romantičnost boste svojemu videzu vdahnili s tankim nanosom rdečila v prahu na ličnicah in po želji z osvetljevalcem. 

Z glamuroznim videzom ne boste zgrešile, še več – dramatičen očesni mejkap vas bo naredil še bolj očarljive.  | Foto: Jan Lukanović Z glamuroznim videzom ne boste zgrešile, še več – dramatičen očesni mejkap vas bo naredil še bolj očarljive. Foto: Jan Lukanović

Novoletno rajanje zaznamuje tudi slikanje. Za to noč izberite puder brez zaščitnega faktorja, saj ob uporabi bliskavice na telefonih ali fotoaparatih za seboj pogosto pušča bel odsev, ki je viden na slikah.

Ustnice naj ne bodo vpadljive

Glede na to, da boste z bleščicami poskrbele za dramatičnost, ustnice tokrat obarvajte v nevtralne odtenke. Kot izpostavlja umetnica ličenja Eva Assani, so trenutno v trendu svetleče tekoče šminke, ki jih na ustnice nanesemo po kremni šminki. Po želji lahko nad zgornjo ustnico na rahlo podrgnemo tudi osvetljevalec. 

Za postopek ličenja boste potrebovali:

– vlažilno kremo ali suho olje,
– korektor,
– tekočo podlago,
– prosojni puder v prahu,
– primer,
– rdečilo,
– osvetljevalec
– senčila željenih odtenkih,
– tekoče bleščice,
– maskaro,
– barvico ali gel za obrvi,
– barvico za oči,
– črtalo za oči,
– črtalo za ustnice
– umetne trepalnice,
– kremno šminko,
– tekočo šminko (po želji). 
Indira Ekić
Trendi Indira svetuje, kako se v le desetih minutah naličiti za v službo #video
Ne spreglejte