Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 12. 2019,
16.07

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Natisni članek

silvestrovanje moda ličenje lepota

Nedelja, 29. 12. 2019, 16.07

4 leta, 4 mesece

Za starejše dame: s poudarjenimi ustnicami do bolj mladostnega videza #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

V tokratnem videoposnetku boste na svoj račun prišle zrelejše dame. Da boste v najdaljši noči zažarele v vsej svoji lepoti, svetujemo, da si ustnice obarvate v močan odtenek rdeče oziroma rožnate, oči pa poudarite z mat senčili. Tudi za vas smo med drugim pripravili nasvete, kako poskrbeti za dolgo obstojnost ličil.

Indira večerni mejkap
Trendi Preprosti triki Indire za glamurozen večerni mejkap #video

Kot pojasnjuje Eva Assani, umetnica ličenja in lastnica lepotilnega salona Evin raj brez Adama, je ključen korak do dolgo obstojnih ličil dobro navlažena koža. Zato še preden pričnemo z nanosom ličil, poskrbimo, da očiščeno kožo nahranimo z hidratantno kremo.

Za tiste dame, ki imate normalno kožo, bo zadostovala že povsem navadna krema za obraz, za tiste z bolj suho pa so po mnenju Assanijeve koristna suha olja, ki koži nudijo vlago, a je pri tem ne zmastijo. 

Najprej se lotite senčil

Kot svetuje Assanijeva, je lepotilni postopek najbolje pričeti kar z nanosom senčil, saj ta velikokrat za seboj puščajo sledi na podočnjakih. Veke pred senčili najprej pripravimo, in sicer tako, da nanesemo tanek sloj korektorja, ki ga utrdimo s tanko plastjo pudra v prahu. S tem boste ustvarili tako dobro podlago za obstojnost kot tudi boljšo pigmentiranost senčil. Kot še dodaja Assanijeva, je pri nanosu senčil pomembno, da jih na veko apliciramo v več plasteh, s čimer dosežemo, da zdržijo vso noč.

Ključ do mladostnejšega videza je primerna nega obraza za vaš tip kože. | Foto: Jan Lukanović Ključ do mladostnejšega videza je primerna nega obraza za vaš tip kože. Foto: Jan Lukanović
Za mladostnejši videz oči posegajte po mat senčilih v nevtralnih tonih. Assanijeva priporoča, da pri tem uporabite zemeljske tone. Začnite z nanosom svetlejšega odtenka izbranega senčila, temu sledi temnejši odtenek, a pazljivo – temnejše senčilo nanesemo le v predelu zunanjega kotička vek.

Preden senčilo nanesete na veke, ga otresite s čopiča, da se znebite odvečnega pigmenta. Cilj je namreč doseči čim bolj naraven videz. Pretiran nanos senčila na veke bi namreč oči lahko še bolj postaral, vidne bi pa bile tudi vse gubice, temu pa se seveda želimo izogniti.

Sledi nanašanje barvice za oči, in sicer v neposrednem predelu trepalnic. S tem boste svojim trepalnicam zagotovili gost videz. Za konec pa dodajte še tanko plast maskare.

Novoletno rajanje zaznamuje tudi slikanje. Za to noč izberite puder brez zaščitnega faktorja, saj ob uporabi bliskavice na telefonih ali fotoaparatih za seboj pogosto pušča bel odsev, ki je viden na slikah.

Manj je več

Preden na kožo nanesete tekočo podlago, očistite območje okoli oči, kjer so vidne sledi od senčil, in predel po potrebi znova navlažite s hidratantno kremo ali primerjem. Tekočo podlago na kožo aplicirajte v tankih slojih, vendar pazite – izognite se uporabi težkih podlag, saj te še bolj poudarijo starostne gubice.

Če slučajno uporabljate temnejšo podlago od tona svoje kože, lahko neskladja med odtenki omilite z uporabo korektorja, ki ga ravno tako s tankim nanosom aplicirate na predel podočnjakov. Tekočo podlago na koncu utrdite z uporabo pudra v prahu, saj boste s tem poskrbeli za obstojnost ličil v času silvestrovanja. Za mladosten videz nanesite še tanek nanos rdečila v prahu na ličnicah. 

Močne ustnice vam bodo dale videz zapeljivke. | Foto: Jan Lukanović Močne ustnice vam bodo dale videz zapeljivke. Foto: Jan Lukanović

Močne ustnice 

"Zvezda" vašega videza naj bodo ustnice. Posegajte po močnih odtenkih rdeče ali rožnate, zato da čim bolj poudarite obliko svojih ustnic. Pred nanosom kremne šminke ustnice najprej obrobite s svinčnikom za ustnice v komplementarnem tonu šminke.

Za postopek ličenja boste potrebovali:
– vlažilno kremo ali suho olje,
– korektor,
– tekočo podlago,
– prosojni puder v prahu,
– primer,
– rdečilo,
– osvetljevalec,
– senčila nevtralnih odtenkih,
– tekoče bleščice,
– barvica ali gel za obrvi,
– maskaro,
– barvico za oči,
– črtalo za ustnice,
– kremno šminko v močnem odtenku,
– tekočo šminko (po želji). 
 
Indira Ekić
Trendi Indira svetuje, kako se v le desetih minutah naličiti za v službo #video
Ne spreglejte