Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 6. 2012,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nogomet za punce

Ponedeljek, 11. 6. 2012, 19.41

8 let

Priprave na nogomet po žensko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naslednjih nekaj tednov, dokler traja evropsko prvenstvo v nogometu, je za marsikatero žensko izziv, ki v partnerstvu vse postavi na glavo, najsi ga želi ignorirati ali spremljati. Je lahko drugače?

Lahko je drugače, predvsem pa je lahko zabavno in brez prepiranja, če se položaju prilagodite z modrostjo ženske, ki ve, da prvenstvo ne traja večno. Treba ga je le preživeti in se zraven vsaj malo zabavati.

1. Najdite svojega nogometaša Tako kot je bila telovadba v šoli veliko bolj znosna, če se je v kotu telovadnice potil še vaš najbolj privlačen sošolec, je tudi nogomet veliko bolj zanimiv, če ga igra nekdo, nad katerim se lahko slinite. Dobri stari David Beckham je zaoral ledino in utrl pot lepotcem, ki znajo zabijati gole, z njim je nogomet neizpodbitno postal šport, prijazen do žensk. Izberite si tri nogometaše, zaradi katerih bo nogomet tudi za vas postal kamenček v mozaiku vaših hobijev.

2. Izobrazite se Nogomet postane veliko bolj zanimiv, če obvladate nekaj osnovnih pravil igre, zato se izobrazite o tem, kaj je ofsajd, kaj enajstmetrovka in kaj prosti strel. Tako na igrišču ne boste videli samo trop juncev, ki brezglavo tekajo za žogo, ampak organizirano igro, ki temelji na skorajda vojaški taktiki in strategiji. Končno boste razumeli, zakaj se pri nogometu vsi obnašajo, kot da gre za življenje in smrt, končno se boste lahko udeležili debate, ali naj bo glavna sodnikova odločitev ali videoposnetek tekme.

3. Najdite si družbo Ogled nogometne tekme ni enak ogledu romantičnega filma. V zraku je testosteron, moškim se prebudi predatorski instinkt in res ni realno pričakovati, da se bodo z vami držali za roke ali vas božali po dlaneh, medtem ko čez igrišče teče Christiano Ronaldo. Še manj če ste v družbi njegovih prijateljev ... Rešitev je, da sestavite žensko navijaško ekipo, ki bo brez zadrege komentirala frizure nogometašev, jokala nad izgubljeno žogo in sploh uživala v svojem videnju dogajanja, ne da bi jih kdo karal, da niso dovolj resne. Bolj zagretim priporočamo nakup navijaških pripomočkov ali dresa oboževanega nogometaša oziroma reprezentance.

4. Naj ima daljinca Bitke, ki se bijejo za majhen ko plastike, so večne in nikoli tako vroče, kot so med nogometnimi prvenstvi, vendar naj tokrat zmaga pametnejši. Drugače povedano – pustite moškemu daljinca in imeli boste blažen mir, a to ima svojo ceno. Kakšno, razmislite. Morda potrebujete nove uhane, letalsko karto do New Yorka ali teden dni Dubrovnika. Tudi kompromis, da je vsak gospodar daljinca en dan, ni slab, če vas ne moti, da tisti dan, ko ga nima on, tekma pa je, uide k svojim prijateljem. Skratka, pokažite partnerju, da ste za pravo protiutež lahko tolerantni.

5. Hladilnik prepustite njemu Zakaj bi se ženska ukvarjala s tem, ali je v hladilniku dovolj piva za nocojšnjo tekmo? Saj znajo moški sami v trgovino, prav tako kot si znajo po telefonu naročiti pico, ne da bi jim morali kupovati prigrizke in pripravljati narezek. To ne spada v opis partnerskih dolžnosti, razen če sta skupaj povabila prijatelje na ogled tekme. Enako velja za pospravljanje praznih pločevink in praznjenje pepelnikov, kar zveni bolj preprosto, kot je resnici, a splača se pripraviti teren.

6. Če ni nujno, ne vztrajajte Če vam le ni razneslo radiatorja in voda ne bruha po vsem stanovanju, potem ni nujno, razumete? Moški imajo v času nogometnih prvenstev zmanjšano pozornost za druge stvari, zato je z njimi takrat težko sodelovati in dosegati skupne dogovore o tem, tudi če so pomembni za blagostanje skupnosti. Če res ne morete počakati, ker je treba rezervirati apartma na morju, izberite trenutek v dnevu, ko nogometna vročica počiva, nikakor pa ne pred ali med tekmo.

7. Življenje se ne konča Ne pozabite, da gre za nogometno vročico, ki bo trajala le nekaj tednov. Živite svoje življenje naprej in izkoristite kakšen prosti trenutek več zase, medtem ko mož bulji v televizor. Odpravite se k prijateljici, na izlet, v šoping, izpustite kdaj kuhanje kosila in sobotno pospravljenje, skratka požvižgajte se na vse skupaj.

Ne spreglejte